Dressyr ute

Red lite dressyr på Volsters idag, inte så hårt pass men kände igenom honom lite mest. Han var väldigt rund och fin i formen och svarade bra på hjälperna vilket var det typ enda jag krävde idag. Har börjat uppskatta uteridning mycket mer nu, man får faktiskt ut minst lika mycket av det som att rida i ridhuset 7 dagar i veckan. De två senaste veckorna har Hansi knappt satt sin hov på en ridbana haha :) Någon gång kanske, men har ridit mycket på terrängen och så. Det är bra för honom för han får en ärligare bjudning om man rider ute mycket och han tycker det är kul. Tycker det är synd att det inte finns så mycket ridvägar runt om här, för Hansi älskar att rejsa RIKTIGT fort i skogen!
 

Pay and jump

Imorgon blir det träningstävling på Kulis! Jag och Hansi hoppar 90 och 1m :)

True words

"Ju mer man kan och ju mer man tränar, desto mer inser man hur mycket som återstår. De som pratar mest är oftastde som kan mindre men som själva tycker att de kan otroligt mycket."
 
Stämmer rätt bra, eller hur?

Då vs. nu

Hittade en film på Youtube, där dom har klippt ihop olika rundor från världscupen från 1979 till 2010.
 
Snacka om att det har förändrats, men att det inte går att sätta fingret på något specifikt som har ändrats. Det finns liksom inget konkret, men skillnad är det allt mellan då och nu.
 

Loosies

"Bobby, en ung ficktjuv i New Yorks tunnelbana, lever ett enkelt och kostnadsfritt liv men en dag konfronteras han av en kvinna som han haft en kärleksaffär med som informerar honom om att hon nu är gravid med hans barn. Han måste nu välja mellan att fortsätta den livsstil han har nu eller ta ansvar för sina handlingar."

Såg denna filmen nyss, tyckte den var bra faktiskt! Så det är ett tips att se den om ni vill ha ett filmtips :)



Film!

Här har ni båda rundorna! Hans andra start i 1m någonsin :)

Bästa Hansi<3

Hansi har skött sig perfekt idag! Han har varit sig själv mer idag, avslappnad och lugn på framridningen och framhoppningen, vilket också höll i sig på banan.

Hoppade ju 90 och 1m och nollade båda! Fick dessutom en bra känsla, eftersom jag kunde rida mer som jag gör hemma. Han var inte alls spänd eller något sånt, kändes väldigt bra :)

about life...

På söndag blir det Pay and Jump i Mölltorp, ska hoppa 90 och 1m, ska bli spännande! Sen någon gång efter det är det pay and jump på Kulis den 1 och 3 juli, så då bli det också att hoppa 1m :)

Igår red jag ut i 2 timmar, så jäkla kul var det! Snacka om att jag hade en GLAD ponny :D och en glad ponny = glad ryttare.

Om en stund blir det att åka ner till stan och käka med kompisar, skolan har ju slutaaaat!

In love...

Nog för att jag inte kan någontning om bilar, men jag är in love med pappas splitternya BMW!! En sån ska jag ha någon gång, fast en vit då :) Passar mig bättre! Tror att det är typ denna, fast såå mycket snyggare i verkligheten.



Sunny Beach 2010, 2011 och 2012...?

Vi håller på och planerar vart vi ska åka i sommar, och det lutar åt älskade Sunny Beach för tredje året i rad! Denna gången blir det nog Sunny Beach Hotel Grand Victoria, verkar riktigt bra :) All inclusive så klart, det måste man ju ha! Har varit i rätt många länder, men Sunny Beach slår det mesta, faktiskt. Förutom Punta Cana i Karibien då!

Tycker det är DÖtråkigt att åka runt på massa utflykter och sånt allmänt tråkigt, tröttnar efter 10 minuter! Vill bara sola och bada och chilla hela tiden! Därför man åker utomlands ju, se annorlunda saker kan man ju göra på TVn! ;)

Här är i alla fall några bilder jag hittade på hotellet!

Film :)

Träning idag

Tränade ju för Matias Tonnelier idag. Det gick väl hyfast bra, Hansi var avslappnad och lydig i alla fall. Engelskan var inte så stort problem heller. Mamma filmade, så tänkte ladda upp det här, men det krånglade så laddar upp imorgon istället! Ni får nöja er med en printad bild som vanligt haha! 

Vattenmattan är ju faktiskt liiite läskig när man inte har hoppat den på ett tag.... Men hoppa kan man väl göra ändå tycker Hansi!

Hansi<3

You are the only thing that I believe in<3

På väg till Hööks

Hur smidigt är det inte att springa över bron till Hööks på 3 min när man är i stallet? ;)

Hoppträning

Ska snart åka ut till stallet och ta in Hansi, han ska få vila lite innan hoppträningen. Ska åka till Hööks också, måste köpa nya boots då han trampar sönder alla sina :( gick åt två par bara förra tävlingen.

Duktiga ponnyn<3

Promenad

Igår fick Hansi vila från ridning. Istället gick vi en promenad i en timma. Innan det fick han lite massage och vi testade några nya aloe vera-produkter som mamma hade köpt. Man kan använda dom till människor och alla djur, till det mesta som sår, bett, magproblem, muskler osv. Ska nog testa på mig själv någon gång :)

Hoppträning på engelska...?

På söndag ska det bli jätteroligt, det ska nämligen komma en ny tränare till Kulis. Kommer inte ihåg hans namn eller något, vet bara att han var ifrån Argentina. Är lite orolig över min engelska haha! Den är inte på topp direkt. Får väl ta till mina spanska-kunskaper i värsta fall! Spanska är ju trots allt mycket enklare en engelska. Dock inte i hästsammanhang kanske... Aja, det ska bli spännande i alla fall! Ska träna lite hemma tror jag så att jag kan presentera mig och Hansi, haha :) Herregud, hur ska detta gå!?

Variation

Idag har jag och Hansi gjort något som INTE hör till vanligheten, nämligen tävlat dressyr. Gick jättedåligt, varken han eller jag är bra på det. Han hamnar superlätt bakom hand även om jag knappt håller i tyglarna, och då kan jag inte göra något. Får verkligen INGET stöd i munnen på honom. Troligtvis har han gått väldigt mycket inspänd tidigare.

Pratade med domaren efteråt, och hon tyckte att han var fin men väldigt svår med formen. Hon sa att det syntes att jag var väldigt mjuk i handen och sa även att det kan bli bättre om jag tar upp och fram handel och rider fram honom lite mer. Men det är verkligen lättare sagt än gjort, vissa dagar är värre än andra.

60% fick vi i alla fall i båda klasserna, vilket var mitt mål. Har ju inte lagt mycket tid alls på dressyren nu det senaste. Men jag kan ju säga att hoppning är SÅ mycket ROLIGARE än att jaga bokstäver..!

Film

Klippte ihop lite olika filmer på Hansi. Orkade inte göra så noga, men men! Filmerna är allt från första veckan med honom tills förra veckan, men mest ett par månader gamla.

Skön dag

Har klarat av terminens sista prov som man kan plugga till, har ett religionsprov på torsdag men det är bara ett MVG-prov med diskussionfrågor så då behöver man ju inte plugga. Hade nämligen första delen förra veckan, så det sitter väl fortfarande kvar hoppas jag! Idag var det ekonomiprov, och det nog över förväntan.

Hansi och jag konditionstränade lite förut. Red ute och körde ganska mycket galopp och galoppombyten. Vissa fickvi till bra faktiskt! Men det måste övas mer på.

Nu ska jag njuta av att inte ha någnting alls att göra, KAN inte komma ihåg när det hände senast! Ska kolla på ett avsnitt av Alcatraz, hann inte se det när det gick på TV:n eftersom att det gick samtidigt som BB :(

Tävling i Mariestad

Var ju iväg till Mariestad idag, där jag hoppade LC och LC+5 på Hansi. Drar resultaten lite snabbt för jag antar att ingen vill läsa milslånga texter.

LC: 4 fel

Rev andra hindret i grunden för att vi kom för nära. Helt okej runda, varken mer eller mindre.

LC+5: 0+0 fel
Inför denna klassen hoppade han superbra på framhoppningen! Gick bra inne på banan också, fast i slutet blev han lite trött. Men en felfri runda blev det i alla fall, och även en 3:e placering!

Är jättenöjd efter dagens tävling, nu taggar vi till LB nästa gång!

Har filmer från båda rundorna, den ena är dock filmad med mobil och den andra hände något med så att ett hinder inte kom med. Så får väl se om jag lägger upp dom/den.


the best

Vad skulle jag göra utan dig? Du är bäst, love you.

Juniaden @Mariestad

Är i Mariestad nu på Juniaden. Ska bli kul att hoppa på gräs sen, jag och Hansi är taggade!

Kärlek

Kolla vad jag hittade!! Mitt älskade Scapa-schabrak! Kan ni gissa vilket schabrak jag ska ha imorgon haha?;) Detta utan tvekan!

RSS 2.0