music in my <3

Ett par låtar som spelas mycket i mina hörlurar just nu... enjoy!

Film + tävling!

Här har ni filmen från förra helgens hoppträning! Har inte hunnit fixa den förrän nu.
Senare idag drar vi till Skara i det fina vädret på tävling, det ska bli riktigt kul!

Tävlingar på G

På söndag blir det tävling för mig och Hansi, dock bara en pay and jump. 80 och 90 ska vi hoppa som lite mjukstart, en har jag även anmält oss till samma klasser på Äggahoppet som är på Kulis i påsk.

Härlig dag!

Idag har vi haft redovisningar hela dagen i skolan. Efter det drog vi ner till stan en sväng, vilket vi INTE var ensama om i det underbara vädret! På torget bjöd Telia-mannen på glass, mums! Så jag tillsammans med Elin, Ellen, Hanna och Matilda satte vi oss och käkade god glass i solen!

Ahlgrens långtradare som inte finns i butik än får stå för bilden todayy!

Cool kille i rosa!

Men han diggar det!

Läget

Sitter här och försöker plugga spanska, har prov imorrn. Imorrn blir en ganska soft dag, projekt hela dagen i skolan och sen sover Elin över, för vi ska gå på Hunger Games-premiären på bio!

Kan dela med mig av ett problem också, tror nämligen inte att Hansis sadel passar längre, måste kollas upp! Testade Rickies och Pegasus sadlar idag men ingen verkade passa...sånt är jobbigt.

Film

Här är filmen från förra träningen! Tog lite tid eftersom Youtube krånglade lite...
Men visst är han fin? Detta är första hoppträningen på ett bra tag, så vi var väl lite ringrostiga båda två. Ska träna lite senare idag, så kanske kommer en film till då.

Är i Fkp

Sitter på Donken i Falköping, har varit på intervju med våra kontaktperson för projektet. Senare har jag matteprov, usch! Får hoppas på det bästa...

Hoppade lite med Hansi igår i paddocken i det underbara vädret, OM han var pigg! Men bra gick det i alla fall!

Uteritt och Mello-mys!

Idag tänkte jag rida ut en sväng och bara ta det lugnt. Tänkte mig att han skulle vara lite trött efter igår, men OJ så fel man kan ha! Piggare häst har jag nog aldrig suttit på, helt ärligt! Efter att ha kommit fram till skogen så var det helt omöjligt att hålla honom i skritt. Han var verkligen galet pigg, men så fort han fick trava eller galoppera så var han "lugn", alltså att han inte låg på och blev inte stark eller försökte öka tempot, utan han höll sig i det tempot jag ville, så vi körde lite tempoväxlingar. Sen i skritten fick jag rida skänkelvikning tvärs över vägen för att han inte skulle trava iväg, haha.. Men kul hade vi allt!

Igår så var Elin och Matilda här, och vi kollade på Mello-finalen, mysigt! Tyckte faktiskt att flera låtar var rätt bra, men Loreen var nog faktiskt bäst!

Söt ponny

"Hej kompis, jag är hungrig, får jag komma in snart?"

Hoppträning

Hopptränade idag med Hansi, vilket var mer än välbehövligt! Snacka om att vi har mycket att träna på. I början var han jättespänd eftersom att det blåste som tusan, så kunde knappt få honom att skritta lugnt utomhus. Sen i ridhuset så hördes ju blåsten rätt mycket, så jag tänkte att nu kommer han aldrig kunna slappna av! Men vi började med lite dressyr/markarbete, och jobbade på att jag inte får lägga upp ett så pass högt grundtempo, utan att hitta ett mer lagom tempo - och därifrån växla upp och ner. Fick kämpa ganska mycket, speciellt i galoppen, men det gav med sig förvånansvärt snabbt faktiskt, och han var verkligen samarbetsvillig. Vi båda två blev allt lite svettiga redan efter uppvärminingen.

Sen fortsatte vi med samma sak fast medett par små hinder på en volt, vilket också kändes skillnad efter bara ett litet tag.  När vi började hoppa linjerna, som var 7 normala språng, så skulle jag rida på 8 språng istället. Fick inte till det så många gånger. Han vill gärna köra sitt eget rejs ibland, men idag fick han inte det. Istället fick jag ta tillbaka honom så mycket jag kunde, även om det blev dåliga språng. Har film från idag som jag tänkte visa, så då vet ni anledningen till att vi för det mesta håller ett ganska lågt tempo, och låter honom gå ganska nära hindren, just för att det var mycket dressyr/markarbete inblandat, för att stärka upp honom och inte låta honom köra sitt rejs på fart genom hela banan. Däremot fick vi det väldigt lätt när vi skulle rida på 7 språng sen igen! Blev inga höjdarsprång idag direkt, men jag fick ut väldigt mycket av träningen, massa saker att träna på. Dessutom var både Hansi och jag både svettiga och trötta efter passet, båda fick verkligen jobba.






LOVE

avicii spelar sönder globen..!?

Ikväll spelar Avicii i Globen. Läste i Aftonbladet för en stund sen att publiken hade hoppat sönder ett stort hål i läktaren, hur sjukt? Hade inte tackat nej till att vara där. Inte i hålet alltså, men att se Avicii live i Stockholm hade varit fett najs, faktiskt!

Precis klar...

Precis klar med ett markarbetspass med min prins! Tur att han skrittar av sig själv medan jag bygger bort ;)

Nytt täcke

Köpte ju ett nytt regntäcke till Hansi på GHS! Provade det igår, passade riktigt bra! Storleken och passformen var super. Nu måste han ju få en turkos grimma till också, funderar på om Eskadron har någon i matchande färger, de har ju nästan alla färger. Hittade dock ingen på GHS.

RSS 2.0