doesn't mind

Idag blev det ett dressyrpass för Hansi, kom ju på att det är tävling på söndag! Så måste ju i alla fall träna lite. Han var rätt fin, speciellt i slutet, när jag gjorde massor av galoppfattningar först skritt-galopp, galopp-skritt och sen bara mellan trav-galopp, vilket kändes väldigt enkelt efter att ha gjort skritt-galopp. Väldigt lösgord blev han av galoppfattningarna, och inte så hängande i handen, utan mer bärande. Red med det raka bettet + halsförlängare.

Imorgon blir det skola - stan - tandis - stallet - Axvalla med ponnisarna - hem och plugga lite!
image description

S T A R
that's what you are

the weekend!

Hej allihopa! Har inte haft så mycket att skriva om på ett tag, kan väl inte påstå att jag har det nu heller..:) Men idag har jag inte gjort så mycket.. Varit i skolan bara typ. Fick fet lunchrast så drog till stan och kollade lite där. Fett kul och ta på sig dom fulaste kläderna man hittar, den som är fulast vinner haha! Annars hände inte så mycket. Hansi vilade idag. Sen har jag typ bara suttit framför TV:n hela kvällen och nu lite engelska-plugg.

I går bakade jag chokladmuffins i vår nyaste köksmaskin, en muffinsmaskin! Dom blev rätt goda, käkat både till frukost och nu på kvällen. Bakade scones i muffinskmaskinen också, blev sjukt gott! Hoppade Hansi igår, 5½:an och en båge med tre hinder och 3-4 språng emellan. Red på hackamoret och han var cp-pigg, men det gick bra annars.

I lördags var jag också på stan, köpte 3 tröjor och ett par skor. Färgade ju håret också som sagt. Red Hansi på terrängen, gick bara bra! Senare var det dags att fodra och sist men inte minst var det fest på kvällen! Kul kul :)

Har dessutom anmält mig till LC:2 och LB:1 på söndag, hur ska detta gå? Och på onsdag ska vi till Skara med heestisarna. Tror inte jag har missat något nu haha!

En bild på sötis-hästarna påväg någon stans. Vartofta eller Skara tror jag!

New hair!

Färgade äntligen håret igår. Färgen hette typ brown någonting tror jag, fast det blev typ svart. Blev riktigt nöjd faktiskt, ska nog köra på samma nästa gång med!

Det är lite mörkare i verkligheten än på bilden:)

Thank god it's friday!

Snart i alla fall. Har haft mycket den här veckan, har inte hunnit sitta vid datorn en enda sekund uanför skolan. Kollar ju bara andras bloggar och FB i iPhonen. Hade bland annat fetaste historiaprovet idag, mellankrigstiden och andra världskriget. Matteprov i tisdags också.

Så ni anar inte hur skönt det är och sitta här och inte göra något speciellt, bara lyssna på lite go musik och skriva lite på en uppgift som vi fick i Religionen idag, som förövrigt är det enda jag har att göra.

Verkar som en rolig kurs, mycket eget tänkande utan rätt och fel. Bara en själv som vet vad som är rätt för en själv! Detta är våran första uppgift:


Read all about it

Åkte ut till stallet tidigt idag, mamma rider ju på morgonen. Hade tänkt mocka och så medan mamma red, men sen var det en tjej som behövde ledare så fick hjälpa till lite där.

Sen mockade mamma och fixade allt åt mig istället medan jag red. Red en sväng på terrängen, barbacka med hackamore = mysigt! Skulle gå över den lilla graven så att man kommer till andra terrängen, men där tog det stopp! Han vägrade gå över, asså hallå?! Han har gått över där 1000 gånger och är inte speciellt rädd av sig. Så fick hoppa av och leda honom över, då gick han direkt nästan, haha...

Sen fick han gå ut i snöstormen lite, åkte ut och tog in han och Rickie sen.

Har lite brist på nya bilder nu förstår ni... Så ni får nöja er med en *host* väldigt fin mobilbild! Inte för att underskatta iPhone-kameran eller så.. den är faktiskt rätt bra!

Kaozz?!

Såhär ser det just nu ut på läktaren i lilla ridhuset.... Minst sagt ockuperat! De har ju byggt ut våran sadelkammare, så därför har vi blivit tvugna att ha alla grejer där uppe. Nu väntar vi bara på att skåpen ska komma, så vi kan flytta ner igen, kommer bli super tror jag!

Alla de här är mina, Hannas och Linns... haha!

Soffan är mest drabbad för tillfället, men även borden, golvet och bänken får agera förvaringsplats! Här ser ni bl.a schabrakhögen.
image description
Sadlarna fick hänga på bänken... Min sadel är den med rosa överdag!
image description
Lite mer grejer... Den sadeln är också våran. Pegasus gamla, tror inte den passar på Hansi så någon som behöver en hoppasdel så? Synd att den inte passar, den är riktigt go att rida i annars!
image description

Och sen är det mer grejer pågolvet och det andra bordet och så som inte kom med. Hoppas vi får ta ner allt snart!!

Gårdagens träning!

Igår var det hoppspecial! Ska ju sluta i den av lite olika anledningar, men red igår i alla fall. Red för en duktig tjej som hette Elin. Vi fick hoppa lite serier och sånt, precis det jag vill göra!

Först hoppade vi en serie med ett kryss - bom - sockerbitshinder, som studs. Sen hoppade vi en annan serie med travbom - kryss - ett språng - räcke - två språng - räcke. Den serien gillar jag! Man får ett så fint flyt där. Som 5½:an fast med ett hinder till i slutet alltså. De andra red ju på storhästar, så fick ha hästavstånd, men det var inga problem. Man kan ju ändra avstånden lite beroende på hur höga hindren är osv.

Sen la vi ihop allt till en bana som började på den ena serien, sen skulle man lägga en halv volt över ett klosshinder och sen byta galopp över och svänga åt andra hållet och hoppa ett räcke som stod i en rätt snäv sväng. Efter det var det en båge på 6-7 språng fram till en oxer, och sen avslutade man på den andra serien. En riktigt rolig bana faktiskt, eftersom man fick träna på så många olika saker.

Gick jättebra dessutom! Hansi var pigg som tusan, han hade sjukt mycket energi som ville ut haha! Han har inte hoppat på hela veckan plus att han fick chilla lite dagen innan. Och när han har sådär mycket energi tar han ut den på att studsa och hoppa och vara lite överallt och ingenstans typ.

Började lite sådär den första gången på serien, men sen gick det bra! Han var fin faktiskt, men vääldigt pigg! Men bara pigg, absolut inte stark. Snacka om att det är skillnad på tävling och träning. Senaste tävlingen var han ju superstark på det tredelade, men igår var han jättekänslig och lyssnade direkt. Kan ju bero på att jag har ridit med det raka lite nu, ska fortsätta med det! Så är jättenöjd med gårdagens träning, hoppade inte så högt eller nåt, utan ville mest känna på honom lite. Kanske 80-90 någonting.

Longering

Longerade Hansi idag, bara i skritt och trav. Låg en massa bommar framme, så longerade honom över dom lite. Det gick väl bra, är inte så jättebra på att longera haha! Men han var duktig.

På väg upp

Tänkte skriva lite om min framtid inom de närmsta åren, ifall det är någon som är nyfiken!

Först och främst så kommer jag ju självklart att plugga vidare! Just nu är jag nästan helt inne på att flytta tillbaka till Stockholm, och kanske läsa ekonomi eller juridik. Det gör jag inte för att jag tycker det är roligt att plugga, utan för att jag måste för att nå dit jag vill.

Vart vill jag nå då?
Lite svårt att säga eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska jobba med. Men jag vill ska ha ett BRA betalt jobb. Jag vill tjäna mycket pengar och jag ska jobba för det! No way att jag ska jobba på ICA eller dagis eller nåt sånt, big NO.

Det kan kännas soft nu att slippa plugga, men det kommer visa sig i framtiden hur värt det faktiskt var att skaffa sig en vettig utbildning. Det lägger ju en grund för hela ens liv!

Stockholm lockar mig sjukt mycket! Älskar den staden, man känner sig så hemma där. Tänk vad underbart när jag bor där i min lägenhet på Söder, åh<3 Är dock vääldigt sugen på att typ åka till Florida eler NY och plugga typ ekonomi där, bara för att förändra mitt liv HELT. Verkligen skaffa mig ett helt nytt liv, det skulle vara coolt!

Men har lite beslutsångest, för stannar jag i lilla tråkiga Skövde kan jag ju fortsätta med ridningen, och det vill jag ju också! Men då vill jag ju tävla storhäst, så i vilket fall som helst så kommer jag sälja Hansi. Det tar emot att skriva det, men så är det. Men det är ju långt kvar eller hur? Fyller ju 18 och får inte tävla ponny mer... Visst, jag vill inget hellre än att ha kvar honom hela livet, men så funkar det ju tyvärr inte.

Stannar jag i Skövde kommer jag ju gå över till storhäst, för jag vill tävla. Flyttar jag till Stockholm blir det att sluta med hästarna helt och hållet tyvärr. Som sagt, vad jag än väljer så kommer Hansi få flytta till ett nytt hem.

Hade jag möjlighet att ha kvar honom samtidigt som jag hade en storhäst, sure, då skulle han aldrig säljas. Men den möjligheten finns tyvärr inte. Det betyder inte att jag inte älskar honom? Har bestämt att om jag någon gång äger en egen gård så ska han komma tillbaka till mig, och få bo hos mig så länge han lever! Hihi, tänk en typ 20-årig Hansi!

Där fick ni lite blandade och kanske lite röriga tankar från mig. Men det är så det är i min hjärna, rörigt! Vill så mycket så att jag vet inte vad jag vill, samtidigt som jag vet precis vad jag vill. Hmm.. svårt det där... Kanske borde ta ett samtal med SYV? ;)

Today.

Idag red jag på det tredelade igen, för att tror det kan bli lite "stumt" att rida på det raka för ofta. Gick jättebra faktiskt! Red ute när det snöade.... Ingen höjdare precis, men det funkar. Ingen har väl dött av lite vatten liksom?

Hansi var mjuk och fin, jobbade vidare med tempoväxlingar och överångar för att få ingång honom, och för att få honom kvickare.

Imorgon funderar jag på att antingen longera en stund eller köra ett kort dressyrpass i ridhuset, får se!

Sen måste jag bara säga
att om det är någon som är sugen på en ny c-ponny, så är fina Jolly tillsalu! Som jag tävlade ett par gånger i våras. En ponny med väldigt positiv inställning och vilja att göra rätt, supercool verkligen! Hon om någon sticker ut från mängden kan jag lova! Folk på tävlingar kommer fram och frågar om hon är renrasig fjording, tycker att hon är fin och duktig osv. Så kul att höra folks kommentarer när hon kommer in på banan!

Kolla in annonsen HÄR.

Några bilder på mig och Jolly. Hade jag inte haft Hansi hade jag gärna köpt henne!

Debatt!

Kom hem från stallet för ett par timmar sen, och nu sitter jag här och jobbar med en debattartikel i svenskan! Skriver mina åsikter om skatterna i Sverige och lite sånt.

Tycker det är ett bra och rätt roligt ämne att debattera om, för inget i hela världen, någonsin, skulle kunna få mig att ändra min åsikt om detta, that's how it is!

Nej, borde nog läsa lite i Robinon Crusoe nu istället, är illa tvungen...


Gårdagen!

Hann verkligen inte skriva något igår, hade så mycket att göra. Köpte i alla fall ett nytt bett till Hansi, ett rakt syntetbett, ett sånt med äppelsmak. Hästtandläkarna rekommenderar tydligen att ha tre bett att variera mellan: ett rakt, ett bettlöst och ett annat som man trivs med, till exempel ett tredelat som jag har.

Visste inte riktigt vad jag var ute efter, men hon på Skövde ridsport berättade och visade lite. För jag behöver ju varken mildare eller skarpare egentligen, därför trodde hon att detta kunde bli bra att byta med.

Hansi tyckte det var jätteäckligt från början, inte så konstigt när man får in ett helt nytt bett i munnen som inte är metall och så. Sen efter en liten stund verkade han nöjd faktiskt, tror han gillade det! Skrittade en kort runda och det lilla jag kände var i alla fall positivt :)

2011 in music

Tänkte slänga upp ett par låtar som kommer påminna mig om 2011! Några utav mina favoriter från förra året alltså. Enjoy!


Levels, självklart! Behöver jag nämna att Avicii är grym?

Party Rock Anthem, årets bästa låt? Tröttnar aldrig på den! Älskar videon, men hittade inte den, bara för att så sjukt många har lagt upp egna videos.

David Guetta är också sjukt bra, älskar alla hans låtar! Men kan ju inte lägga upp alla och denna kommer nog påminna mig om 2011. Gillar videon, kolla på den!



Detta är verkligen en låt man kommer minnas från 2011!

Fest hos mange! Helt sjukt hur stor den blev ju!

S&M, en av Rihannas bättre låtar! Hon rätt bra, men det finns ju bättre musik. Lyssnade mycket på denna när den kom i början av 2011 i alla fall!

En till av Rihanna, den är också bra!

Denna lyssnade jag en del på i somras, inte så jättebra låt egentligen, men lite rolig och skön!


Denna med! Får mig att minnas sommaren 2011!

p&j

Pay and jump idag! Hoppade 80 bara, men det var nog tur att jag inte tog så mycket högre ändå. Hansi bara sprang på, tog bettet och var rejält stark. Men felfria var vi ändå! Absolut ingen snygg runda, men vi skyller på att vi inte har hoppat sen tomtehoppet ;)

Vad tycker ni om vår outfit idag då haha? Lite blandad så att säga. Var såå nära på att ta det mörkblåa Scapa-schabraket, men ändrade mig i sista sekund! Det syns inte på bilden, men schabraket matchar täcket, alltså är det samma färg och har likadan brodyr. Tyckte inte det såg så hemskt ut med rött och turkost som man hade kunnat tro!



Sen det blir nog att köpa nytt bett till honom imorgon. Inget skarpare, det behöver han nog inte, kanske lite. Bara något att variera med tänker jag. Kanske ett tvådelat, rakt eller något med fasta ringar? Eller ett kopparbett eller gummibett kanske? Funderar på att köpa ett med äppelsmak! Dom är ju bra på vintern, dom blir inte sådär iskalla. Får höra lite med dom där på Skövde ridsport, dom kan ju sånt.

Vem vet, kanske hittar jag något som är ännu bättre? Vi får se!



Duktig häst!

För omväxlingens skull så red jag i paddocken idag! Fungerade hyfsat, lite is under här och var, men det funkade om man var lite försiktig. Det gick väldigt bra faktiskt! Gjorde lite övergångar och sådär. Galopperade lite på volt medan jag stod i lätt sits för att ge honom lite mer "utrymme" att jobba med ryggen, så han var fin!

When you go I'll go with you
around the sun across the moon
When you fall from your sky
I'll be falling too

Dagens

Dagens ridpass blev ute i snön! När man äntligen fått på sulor och broddskor och allt. Han fick mest springa av sig lite, inte så mycket mer än så. Men det gick väl bra!

Frös halv ihjäl bara... Sjukt kallt!

Btw, vad tycker ni om nya tröjan? Själv älskar jag den!



Fotografen till bilden.

Hovis

Idag har Hansi fått nya skor! Han fick broddskor i fram och vanliga med extra broddhål i bak. I bak var han jättedum att sko... Förut har han bara varit lite svår att lyfta hovarna på, men idag sparkade han och höll på! Så vi fick bremsa honom, och då gick det jättebra! Snacka om att bremsen fungerade på honom!

Tror han trodde att det skulle göra ont, för han har ju gått utan skor ett tag, så han var lite öm där förra gången.

Men nu har han nya skor i alla fall!

Såhär såg det ut när jag hämtade honom idag, snö på marken!

Mitt 2011 #4

Oktober:

Fyllde år!

Färgade håret brunt, och blev sjukt nöjd!


Åkte till Sthlm på höstlovet! Såg Paranormal Activity 3 där med Linn och Hanna, fett läskig!! Färgade även håret nästan svart.

Tränade vidare med Hansi, vilket gick mer framåt än vad jag hade trott. Hoppade LB-banor hemma.

November:

Debuterade LB (1m) i Mariestad! Känslan var ganska bra även om resultatet var dåligt.


Åkte till Skara för att sluta året med en LD+5, och blev förvånad över att han stannade två gånger.. Men lite vila var allt som behövdes, vilket jag misstänkte och redan hade planerat.


December:


Jaa, nu är vi nästan i fas med verkligheten! Hansi startade en LD+5 på Tomtehoppet, där han peta en bom i omhoppningen.

Men han var verkligen sig själv igen, tänk vad lite vila kan göra! Vilade i ca 2 veckor till sen, för att så smått börja sättas igång igen efter nyår!
image description

Hoppas ni har haft ett bra 2011! Första delen av mitt år var mest motgångar, medan andra halvan har varit väldigt bra!

Mitt 2011 #3

Antar att ni vill läsa fortsättningen på mitt år, så varsågoda!

Juli:

Efter att de gamla ägarna hade varit här började vi fundera på om det var värt att lägga så mycket tid och pengar på något som antagligen inte skulle fungera ändå.

Åkte till Falsterbo! Köpte bl.a min Animo-kavaj där.

Under Falsterboveckan ringde Pegasus f.d ägare och ville köpa tillbaka honom. Fick fundera lite och bestämde mig för att sälja honom till dom. Anledningen var bl.a att vi kanske aldrig skulle bli av med honom annars. Låter kanske hemskt, men erbjuder dom att ta hem honom så tackar vi inte nej, då jag vill tävla.

Vi börjar leta andra alternativ. Jag testar bl.a Muschia (en ponny som vi ägde ett tag , som Hanna hade på foder i 2 år innan). Henne köpte vi för att hon skulle hamnat på ridskola annars! Men hon var inte riktigt min typ, även fast hon var fin.

Funderade på att låna en ponny, men det finns ju inte så mycket. Så slutade med att vi åkte upp till Norrköping för att provrida 3 ponnyer. Två stycken som jag var väldigt intresserad av - helt olika. Men ingen av dem föll mig i smaken. Den tredje ville jag egenligen inte testa, men det vågade jag inte säga, haha!

Och hur det slutade? jaa, det slutade med att jag köpte den tredje ponnyn... Och har inte ångrat mig en gång! Kändes så himla bra, bestämde oss i stort sett direkt. På vägen hem ringde vi och sa att vi skulle ha honom.

Jag och Linn sommarjobbade på Valhall! Chill var det.

Mamma och pappa åkte upp och lämnade Pegasus och hämtade Hansi!



Två veckor senare startade Hansi och jag våran första pay and jump på Kulis. Gjorde två felfria rundor, även om han var lite halvt galen. Var såå stolt över honom! Och sjukt glad att ha en häst som hoppade.



Hoppade lite hemma. Avstånd och sånt där funkade väl sådär, började hoppa med hackamore för att få koll. Började också träna för Karin E vilket hjälpte mig sjukt mycket. Som sagt, mycket orutin från bådas sidor. Tränade mycket bommar. Ett tag trodde jag aldrig att vi skulle få börja hoppa vanliga hinder...


Hoppningen gick mest framåt...


Började i tvåan på gymnasiet..

Augusti:

Startade snart vår första lokala tävling. Nollade första CR:en och dubbelnollade nästa klass! Var så nöjd med honom! Ramlade dock av på framridningen, haha!


Åkte till Skara för att mäta och vaccinera. Hansi var lite smått galen och lekte lite hingst..

Åkte ut på våran första tävling utanför klubben, till Vartofta. Det var divison 2 och vi skulle debutera LC (90), vilket jag tyckte var jättehögt! Det gick utan problem, och Hansi fick ett pet i varje klass.

September:


Vi åkte till Tidaholm och hoppade LD CR med 0 fel. Hoppade även LD+5 med en dubbelnolla.

Vi åkte även till Skultorp och hoppade andra omgången av div 2. Där petade han också ett i varje klass, lite surt, men helt okej. Har tyvärr inga bilder från de tävlingarna.

Sen tror jag inte att det var någon mer tävling i september. Hände inte så mycket mer heller!

Mitt 2011 #2

April:

I april var det Äggahoppet på Kulis. Har för mig att Pegasus fick mugg eller något då, så hoppade bara en klass på honom. Fick låna Jolly och hoppa LD+5 med, där vi 0 grunden och fick ett stopp + ett ner i omhoppningen. Stoppet var mitt fel då jag gjorde en cp sväng. Inte så illa ändå för att ha ridit häste ett par gånger bara tycker jag.

Åkte till Jenny Karlsson och tränade. Väldigt givande träning faktiskt, dock blev det bara en gång då vi inte har någon egen transport :(

Tränade för Jessika också, gick bra och han var riktigt fin hemma faktiskt! Var svårt att förklara problemet för tränarna, då han alltid skötte sig hemma numera...

Maj:

Gotacupen började, och vi kom överrens om att jag skulle tävla Jolly i laget istället för Pegasus. Första omgången var i Skultorp, och tog med både Pegasus och Jolly den gången. Kom runt med 4 fel på Pegasus, och var supernöjd!




Det förstördes dock när han vägrade ut sig i nästa klass...



Jolly däremot var 0:a hela dagen, och tillsammans tig vi en 4:de placering i lagklassen! Blev jätteglad och nöjd över henne, och ville hellre tävla henne i nästa omgång.





Tränade lite med Jolly ett par gånger.



Tränade med Gota-laget!
Hanna & Rickie - Steffi & Tåhle -  jag & Jolly - Linn & Laban


Fick testa rida Rickie för första gången!

På Pegasus-fronten hände väl inte så mycket nytt. Började komma på honom mer hur jag skulle hoppa honom. Han stannade nästan aldrig längre.

Nästa Gota-omgång var i Falköping. Den här gången fick bara Jolly följa med. Dubbelnollade förklassen utan placering, och petade ett i omhoppningen i lagklassen. Blev liite sugen på att köpa Jolly haha ;) Underbar ponny det där!



Juni:


Sista Gota-omgången var i Brandstorp. Tanken var att jag skulle tävla Jolly, men valde att ta Pegasus, dumt nog. Vägrade ut oss i båda klasserna, i ena klassen kom vi inte ens över första hindret. Den tävlingen fick mig att inse att det aldrig skulle gå, hur mycket jag än kämpade.

Vi ringde upp de gamla ägarna och berättade allt. Då kom det fram att han hade börjat stanna innan dom sålde honom, utan att vi hade fått veta det. Dom skyllde på att hon som ägde honom var förstor, men tydligen var ju inte det problemet.

De gamla ägarna kom hit och skulle testa tävla honom. Hon lyckades piska runt honom på 60 och 70 cm med en hel del protester från hans sida... Då kände jag att sådär tänker inte jag rida, är det vad som krävs för att få runt honom (om det ens går) så ger jag upp... En häst ska inte behövas piskas rund en bana, tvingas runt. Den ska tycka det är roligt, annars kommer det aldrig att funka.

Skolan slutade och vi åkte till Bulgarien!

Vi hade en grymt chill och rolig vecka i Sunny Beach!

Jag var blond!

:G




Och jaa... det var väl ungefär vad som hände under de tre månaderna. Kan ha hänt något mer som jag har glömt, men förhoppningsvis inte :)

2011 #1

Tar tre månader i varje inlägg, för att det inte ska bli för långt! Tar mest vad som har hänt i hästväg, men kanske även lite utanför stallet.

Januari:

Vi köpte Pegasus, en 10-årig c-ponny som hade gått LA hoppning. Nu skulle jag äntligen få komma ut och tävla på riktigt!

Vi, eller framförallt jag började bekanta oss med Pegasus. Stötte snabbt på en del grejer som inte hade framgått av säljarna. Bl.a var han svår att klippa och väldigt tittig (mot vad vi hade trott). Han stannade på småhinder, ramlade till och med av första gången jag skulle hoppa honom. Blev ju lite ledsen, då detta var en hopponny. Det gick ju självklart bra också, han var rolig och fin att rida.

Däremot blev han så småningom kung i hagen!


Februari:

Startade en dressyrtävling på Kulis, vann första klassen! Många som såg honom tyckte han var såå fin! Och det måste jag ju hålla med om.


Hopptränade några gånger för Karin. Han stannade en del och så. Ibland gick det bra, ibland dåligt helt enkelt.
Säga vad man vill, men hoppa, DET kunde han...






Såhär kunde det se ut ibland....

Mars:

Startade pay and jump, och vägrade ut oss i första klassen och kom runt med 1 eller 2 stopp i andra... Fortsatte att träna hemma och det gick ganska bra har jag för mig.

Men han var underbart rolig att rida! När han väl ville... Tvekar inte en sekund på den ponnyns kapacitet. Och när väl viljan fanns där så!



Tror inte jag har missat något från de här tre månaderna nu!

2011

Jag tänkte faktiskt göra som många andra har gjort - summera mitt 2011 i text och bilder! Kan bli kul för min egen del att se tillbaka över året också, risken finns dock att det blir ett väldigt långt inlägg!

No more björn

Skickade in skären till klippmaskinen på slipning idag, och testade även de andra skären. Dom funkade! Så klippte Hansi idag, och guuud vad skönt att få det gjort. Han har liksom fått smeknamnet björnen i stallet, haha! Det säger väl sitt.

Klippte dock bara halvklippning (tror jag det kallas), för att visste inte om skären skulle räcka. Dessutom är han ju inte 100% igång heller, så då svettas han ju inte så mycket. Det är ju verkligen inte snyggt, men men. Ska ju självklart klippa hela honom senare!

Tog en bild med, ser väldigt hackigt ut, men fixade till det sen! Han fick springa av sig lite i ridhuset sen, för det var ledigt där.

Första bilderna

Kommer ihåg i somras, då mms:ade mamma dom här bilderna till mig. Jag var nämligen på sommarjobbet medan mamma och pappa var och hämtade Hansi i Norrköping, så hon skickade dom bilderna och skrev att det hade gått bra och så!


Fina killen<3

Bästa Hansi

people says nobody's perfect, then they haven't met you

Bilder!

Kom på att jag alrig laddade upp några bilder från förra gången vi fotade! Så här kommer några av dom. Laddar upp några till sen!

Ni får ha lite överseende med att varken jag eller Hansi är speciellt iordninggjorda. Han har ju dessutom världens längsta päls, men klipper ju honom inte direkt bara för en gångs fotograferande ;) Dock ska han klippas snart, troligtvs nästa helg innan Pay and jumpen!






Bilderna är fotade av Hanna.

Massa filmer!!

Tänkte tipsa om en till film, bara för att jag sällan hittar någon som jag tycker är bra! Såg denna för ett par veckor sen, och den var faktiskt över förväntan! Den heter "The Hunting Party" och handlar om några journalister som åker till Bosnien för att försöka leta reda på "The Fox" som är någon slags krigsledare eller något sånt.

På vägen råkar dom ut för en massa saker, och det är lite komiska inslag i den också kan man säga, fast det är mest en actionfilm egentligen tror jag. Men den är värd att se tycker jag!


På tal om filmer så finns det en del nya filmer som jag skulle vilja se!







Har läst den boken och Elin har också läst den, därför ska vi se den på premiären!



Så jaa, någon som är sugen på bio så är jag på!

in your head

Han typ inte skriva något igår, satt aldrig vid datorn på hela dagen och orkade inte mobil-blogga. Men åkte i alla fall till Ellen efter lunch, vi bakade macrones, eller hur det nu stavas!? Rosa såklart! Goda blev dom.

Sen lite senare åkte vi ner till bion och såg "The girl with the dragon tattoo". Den var fett lång, 2 timmar och 40 minuter. Men bra! Sov hos Ellen sen, och somnade inte förrän typ 4. Spelade Just Dance på Wii och lite sånt, lite jobbigt men roligt :) Blev väckt vid 12 tror jag imorse av musik och en kudde i huvudet, haha! Sen gjorde vi ingenting typ, bara chillade lite sådär.

Sen efter det blev det stallet och fixa allt och rida på min fortfarande extremt långhåriga islandshästliknande häst. Red i stora ridhuset idag eftersom det inte var några lektioner och så. Man blir ju dessutom väldigt lat när man har ridhus vägg i vägg med stallet, så det blir ofta att man inte orkar gå ner till stora.

Men det gick jättebra i alla fall! Han är så himla mjuk och fin nu. Skrittade bara och travade idag, i ca 40 minuter.
Imorgon är det Pay and ride på Kulis, får se om jag orkar ta mig upp så tidigt och åka ut och kika lite. Skulle vara kul att se alla som man känner!

Igår

Kan sammanfatta gårdagens ridpass mes ett ord: kaos. Först och främst var det kaos i ridhuset, som alltid vid sen tiden såhär på vintern.

Tycker nästan det är otäckt när man är så många, man känner sig jämt och ständigt i vägen när vissa nästan verkar tro att dom är ensamma i ridhuset. Själv blir jag sjukt okoncentrerad, när man har fullt upp att hålla koll på alla andra. Hansi blev stressad såklart.

I skritten och traven var han fin, men sen när jag skulle testa galoppera för första gången på hur länge som helst så flippade han ur lite. Körde upp huvudet och bara ville springa, sparkade (vilket han faktiskt slutade med när jag petade till honom med spöt), bytte galopp och höll på.

Så strök mig tyvärr från pay and riden på fredag :/ visst, det är bara en träning, men vi behöver utan tvekan mer träning innan. Vill liksom inte komma in på en dressyrbana men en häst som sparkar när man lägger till skänkeln, byter galopp eller till och med fattar fel. Så det är vad vi ska jobba med mest nu i alla fall! Får nöja mig med att kolla på alla andra som tävlar på fredag då, det är ju också kul :)

Hand work....not

Detta är vad jag håller på med just nu... Insåg just att de uppgifter jag faktiskt hade gjort hade försvunnit... Så det är bara att börja om! Fysik är inte min starka sida direkt, är fortfarande förvånad att jag lyckades få till ett MVG i det i nian. Jaja, det är väl dags att sätta igång nu!

Tips

Tänkte berätta om en film jag såg igår/idag, Abduction. Är inte så bra på att sammanfatta handlingen, så här kommer en från Wikipedia:

"En ung tonåring jagar efter sanningen om sitt ursprung efter att han hittar sin egen barndomsbild på en hemsida för försvunna personer. När han jagas av både polisen, federala agenter och främmande skuggfigurer går det upp för honom att hans föräldrar är allt annat än vad de gett ifrån sig för att vara och det blir en kamp mot klockan för att hitta sin rätta identitet."

Huvudrollen Nathan/Steven spelas av Taylor Lautner (som tidigare spelat Jacob i Twilight). Tyckte den rollen passade honom. Även den svenska skådespelaren Michael Nyqvist hade en roll i filmen, vilket jag tyckte var lite häftigt!

Den innehöll kanske lite för mycket action för min del, då jag inte gillar action. Tycker det blir lite orealistiskt ibland, men det är ju alla actionfilmer överlag, inte just bara denna. Men samtidigt hade den en bra handling och så. Så den är faktiskt värd att kolla på!

Tävlingar på g!

Tänkte visa vilka tävlinga jag har inplanerade än sålänge. Tänkte alltså börja tävlingsterminen lite smått med ett par hemmatävlingar innan det drar igång på riktigt!

6/1 Pay and ride: På Kulis. Ska rida LC:2 bara. Hansi har ju aldrig sett en dressyrbana i sitt liv! Så vi börjar lite smått där. Jag är ju verkligen inte någon duktig dressyrryttare, utan rider ju mest dressyr för hoppningens skull.

15/1 Pay and jump: Också på Kulis. Har inte bestämt klasser än, men blir nog 90/90. Eventuellt 80/90 om vi inte har hunnit hoppa mer än någon gång innan det.

5/2 Klubbtävling dressyr: På Kulis! LC:2 och LB:1 blir det.

ev. 15/2(?) Lokal hoppning i Tidaholm: Vet inte om datumet stämmer, hur väglaget är och så.

Som ni ser så är det ett par tävlingar på hemmaplan - perfekt att starta upp med!

Imorgon

Imorgon ska jag tvinga mig själv att göra något som jag är extremt rädd för. Ska nämligen ta blodprov... Klarar inte av nålstick, sprutor, blod och allt sånt. Blir svimfärdig och kallsvettig och måste sitta/ligga ner bara man pratar om det. Mår liksom dåligt bara av att ha genomgång om det i skolan... Allt som har med kroppen att göra typ.

Får dessutom inte äta något på hela kvällen. Blir inte bättre av att det står godis lite har och var och lockar mig! Kan ju alltid hoppas att man inte typ slår i huvudet eller nåt när man svimmar... FY!
RSS 2.0