Get ready for it

Har ju hållt igång Hansi med promenader och lite skrittarbete varvat med helvila. Idag travade jag även ett par varv på honom, och han kändes riktigt bra faktiskt! Så avslutade ganska tidigt och jobbade honom lite mer i skritten.

Ni anar inte hur hopp/tävlingssugen jag är, längtar!! Ska träna som tusan nu så att både jag och han är i toppform till alla roliga tävlingar som va har framför oss!

Beställd!

Har beställt KL-tröjan som jag fick i julklapp nu, fast i XXS! Så om nån ska köpa en sån, så köp en storlek mindre än ni brukar ha!

Beställde den från en sida där den bara kostade 1200:-, och på alla andra ställen kostar den 1800:-. Ibland har man tur!

Snygg eller vad?

Skara Hästsport

Kolla vad jag har köpt till Hansi! En Jolly Ball, fast en lite mindre än en vanlig. Denna var egentligen tänkt till hundar men annars en likadan som det finns till hästar. Och en stor är ju lite för stor att ha i boxen tycker jag. Hoppas han gillar den! (den andra är rickies)

Lämnade även tillbaka KL tröjan, den var lite för stor. Fick tillbaka pengarna så ska beställa en i xxs istället, blir nog perfekt!

HV Polo

Har varit uppe på berget och gått 3,5 kilometer. Inte dåligt va? Nu ska vi nog åka till Skara Hästsport och kolla lite där. Är lite sugen på det vita/blåa(?) HV Polo-schabraket med glitter. Men tänkte nog vänta lite och se hur pass hårda dom kommer vara med loggorna och så. Vill helst ha lite mer diskret på träning så det känns lite onödigt att köpa det om jag ändå inte kan tävla i det.

Detta är det jag snackar om. Coolt va?

Stay high like how I'm supposed to do

Idag har jag typ fått gjort... ingenting? Aja det är ju lov, då får man göra ingenting. Har ridit ut en sväng barbacka på PIGG ponny! Blåste som satan gjorde det också, så han var lite spänd och på tårna. Han ville bara små trava hela tiden, så när jag red förbi ett fält så tog jag ett par varv där med lite flytta undan för skänkeln, tempoväxlingar osv (i skritt). Då blev han såå fin så!

Kanske blev lite osammanhängande nu, men skriver på skoldatorn som laggar gärnet som vanligt. För tillfället är det tangentbordet som är SJUKT segt. Vet inte riktigt vad som har hänt, men nåt är det!

Julklappar!

Här kommer några bilder på en del av mina jullappar jag fick!






KL-västen och pannbandet har jag ju redan visat! Fick dessutom lite mer saker som vantar och presentkort på Gina. Presentkortet är redan slut, köpte ett par svarta "blanka" jeans med guldiga dragkedjor längst ner och på fickorna. Kan visa dom någon dag!
599:- kostade dom, så fick betala halva själv.

Pepparkakor

Pepparkaksbak på gång!

Ny design!

Nu mina vänner har jag faktiskt fixat en lite mer vintrig design! Den är inte klar än, utan tänkte fortsätta och bygga på den lite mer (bakgrund, textfärger, osv, osv., ah ni ser ju vad som behöver göras!) Men blev rätt nöjd med det jag har gjort hittills, är ju inte så duktig på sånt där! Blir lite avis när jag ser alla andras snygga bloggar hehe... Men mycket bättre än den förra i alla fall!

My heart belongs to KINGSLAND!

Har kommit hem från mormor och morfar nu! Har som vanligt ätit fett god julmat, godis och julfika, men inte minst fått grymt fina julklappar! Visade ju lite förut, och kanske lägger upp allt imorgon. Men det jag inte visade var inget hästrelaterat.
Men fick ju som sagt en KL ulltröja/jacka som var riktigt fin! Har aldrig sett den innan, tur att mamma har koll på vad man "ska" ha haha<3 mina favoritfärger på ridutrustning med, röd och marinblå.

Västen har jag ju sett i Skara, men hade ingen aning om att jag skulle få den! Men som sagt, mamma verkar ha koll på det där med färger och märken, eller hur? Inte illa för en som nyss börjat rida!
Grymt snygg var den! Mamma fick förövrigt en ridhjälm i julklapp.

KL pannbandet var vitt, ett sånt där stickat. LÄTT dom finaste! Gillar alla färger, men tydligen var marinblå slut i hela Sverige. Hade vart snyggt till dom andra sakerna men. Vitt passar ju till allt! Mamma hade även köpt ett beige/ljusbrunt till sig själv, så jag ska prova och se vilket som är snyggast på mig och så. Men vill nog helst ha det vita!

Garanterat nya favoriter i stallgarderoben :)

Mobilbilder, yes!

Julklappar!!

Här är några av mina julklappar! KL tröja, väst och pannband. Fast tröjan är i rött och blått, men hittade ingen bild på den. Älskar dom! Västen är dessutom vändbar, så den är både röd och blå!

Fick mer grejer med, kan visa senare!

JUL!

Sitter här och käkar julfrukost nu. Ska snart iväg till stallet och fixa iordning lite där, sen iväg till mormor och fira jul där!

Fotat!

Har varit ute och fotat hästarna lite i snön, laddar upp några sen!

Barbackatur!

Kom nyss hem från stallet. Har skrittat ut en sväng idag, barbacka. Så mysigt! Hansi är så cool verkligen, knappt rädd för nåt. Red en sväng till Stallsiken och runt lite däromkring, längs med tågbanan får man ju rida då. Och under den tiden jag red längs med järnvägen kom det 5(!) tåg, ca 5-10 meter ifrån oss. Snacka om trygg häst haha! Den enda som blir rädd är jag..;) väldigt pigg var han idag också, har ju vilat i ett par dagar nu.

no sleep

Har väl inte så mycket att skriva egentligen, Hansi har fått lite mer chillperiod. Det behöver han, märktes tydligt om man jämför vår senaste runda - efter ett par veckor av vila, och våran näst senaste runda - efter en relativt intensiv period. Hansi är ju inte direkt den som stannar på hinder i vanliga fall, så tar det som att han vara lite trött och behövde vila. Och han var ju rääätt taggad på den senaste tävlingen! Så vila var nog vad som behövdes.

Har ingen tävling inplanerad förrän 19 februari i Tidaholm. Så har gott om tid på mig att sätta ingång honom på riktigt tills det. Ni ska se honom nu, världens björnpäls har han! Men det kan han gott få ha när han ändå inte går hårt. Kanske blir någon Pay and Jump innan, får se vad som dyker upp! Är även CR dressyr hemma den 6 januari, skulle egentligen jättegärna vara med på det, men får se hur det ligger till med vilan och så.

Nästa vecka är det dessutom jullov!! Vi slutar den 22:a, två dagar innan julafton liksom? Lite sent tycker jag. Idag var det dansdag i skolan. Hela VH's 1-2:or PLUS alla Kavelbros 1-2:or. Vadå många liksom? Dans = inte min grej. Men dansade rätt mycket ändå för att vara mig haha. Var lite uppträdanden och sånt. Sen kom nån random kille o ville dansa? haha man kan ju inte säga nej direkt. Men dansdagen var i alla fall roligare än jag trodde, även om jag inte är något bugg och foxtrot-fan direkt! No me gusta bailar. Hade spanskaprov idag också, gick helt okej, men det var en svår läsförståelse. Blir nog ett VG i alla fall. Fick dessutom VG på mitt tal jag höll om skolmaten. Redovisningar är inte min grej riktigt.

<3

Hansi var duktig idag! Fast han peta ett i omhoppningen :( men hoppade fint ändå!<3

Löshoppning

Orkar inte skriva något superlångt inlägg nu, men lägger i alla fall upp en bild från dagens löshoppning!

War Horse

Denna filmen verkar riktigt bra! En film som handlar om en krigshäst, regisserad av Steven Spielberg, som har regisserat bl.a Hajen, E.T, Rain Man, Jurassic Park, Catch me if you can (gryym film!),  Transformers, Super 8, den nya Tintins äventyr och massa fler. Många kända och populära filmer alltså, så hoppas på att denna också är bra!

Här har ni trailern:

Kommer inte på någon bra rubrik

Ni anar inte hur smidigt det är med två iPhones! Kan göra två saker samtidigt. Ställer alarm på båda också, så jag säkert vaknar.

Hoppade ju som sagt var förut, för ridhuset va ledigt. Satte upp en serie med studs - tre språng - räcke - två språng - räcke. Hoppade inte högt eller nåt, utan mest lite markarbete. Hansi var duktig som vanligt! Ska ju förresten tävla nästa söndag, bara en LD+5.

Uppdaterad om Pegge...

Fick veta igår att det var några som ville köpa Pegasus, min gamla ponny. Men eftersom vi tydligen fortfarande stod som ägare på honom, så ville dom prata med oss för att se om vi inte skulle ha tillbaka honom eller liknande. Klart man undrar liksom, om inte ägarna står som ägare så att säga.

Så mamma ringde upp och pratade lite med dom, och dom undrade såklart varför vi sålde tillbaka honom. För att vi köpte honom som en tävlingsponny, vilket ägarna fick det att framstå som. Men han vill inte hoppa på tävling, han vägrar ut sig på första hindret ibland till och med. Så är det, och att säga något annat skulle vara att ljuga.

Känns bra att dom vet det nu, vill inte att några mer ska bli lurade som vi blev. Dessutom förtjänar Pegasus bättre än att säljas runt som tävlingsponny för att sen bli uttvingad på tävlingar och behöva visa gång på gång att han inte vill. Det går inte att försvara, finns inga argument. En häst är inte "dum" på det sättet. Hoppar den inte så finns det till 99% en anledning.

Hoppning!

Är hemma från stallet nu, hjälpte ju till lite i nybörjargruppen, för det var deras första gång idag.

Sen mockade vi och fixade allt till hästarna. Pussade lite på Hansi i hagen också<3 ska ut sen igen och rida och fodra, hade tänkt hoppa lite.

Uppe med tuppen!

Är redan i stallet, klockan 10 på morgonen! Är nämligen med mamma som ska börja rida idag. Den här lilla söta hästen ska hon rida på :)

RSS 2.0