Störande

Något som förvånar mig - och stör mig, är att många bloggare, stora som små samt även äldre bloggare, skriver inlägg efter inlägg innehållande gramatiska fel i var och varannan mening, särskriver något så fruktansvärt och formulerar hela meningar fel. Visst, ingen stavar 100% rätt, men av så kallade "proffsbloggare" så är väl rättstavade texter det MINSTA man kan vänta sig. Vadå proffsbloggare? Vad är det som är proffsigt liksom? Inte texterna i alla fall.
 
Det heter "hoppträning", INTE "hopp träning". Det heter "jättebra", INTE "jätte bra". Hur svårt kan det vara? Jag menar, det finns inte ett enda sammansatt ord som faktiskt SKA särskrivas i svenskan, simple as that. Det retar gallfeber på mig, helt seriöst! Och ett annat ofta förekommande fel som ser oerhört okunnigt ut är när folk inte kan skilja på sett/sätt, enda/ända och en/än, sjukt irriterande. Läser ju mest hästbloggar, följer flera av de största i Sverige, och det är MÅNGA som skriver rent ut sagt kasst. Med all dagens teknik finns det liksom rättstavningsprogram och liknande, bara att använda!
 
Men som sagt så gäller det inte bara stora utan även mindre bloggar. Sen finns det såklart de som KAN skriva också, till exempel Ingrid och Tyra. Blir både enklare och roligare att läsa då, tycker i alla fall jag. Men det kanske bara är jag, de som stavar fel själva kanske inte heller ser när andra stavar fel? ;) Kanske bara är jag som är lättstörd, kan störa mig på lite allt möjligt när jag är på det humöret ;) Sen är det självklart att alla snubblar på tangenterna ibland, självklart. Att man missar någon bokstav hit och dit tänker man ju inte så mycket på, när det inte är hela tiden återkommande fel. Så svårt kan det väl inta vara, eller...?
 
 
 
 
 
 

Blogga eller inte blogga, det är frågan...?

Varför har jag en blogg egentligen?
 
Jag menar, vad ska jag skriva om? Vardag är ju typ uteslutet direkt, läser aldrig vardags-inlägg själv även om det blir ett och annat själv. Om Hansi? Jo fast vem vill veta om han gjorde 5 eller 1000 skänkelvikningar igår eller om han hoppade 1,20? Tävlingsfilmer, bilder? Njaa inte så kul på LC-LB nivå direkt. Bilder/filmer från vanliga ridpass blir det ju inte heller mycket av eftersom jag inte har någon som fotar. Har inte vart så shoppingsugen nu det senaste heller, har inte sett så mycket som man bara MÅSTE ha, så har ju inget sånt att visa upp heller.
 
Fast å andra sidan kan man ju fundera på vems skull man bloggar för. Egentligen kan jag lika gärna skriva "dagens ridpass" dag ut och dag in. Inte för någon annan skull, utan för min egen skull. Sen om någon är intresserad av att läsa det jag skriver, så är väl det kul. Hade ju lösenskyddat ett tag - och skrev varje dag precis som en vanlig dagbok. Funderar på att ha så nu med.
 
Vet inte riktigt vad jag ville få ut av det här inlägget, kanske en liten förklaring till varför det är så dålig aktivitet här. Just för att jag inte vet vad jag ska skriva som skulle kunna vara kul/intressant att läsa. Men OM någon skulle ha något önskemål om precis vad som helst, så är det ju såklart bara att skriva det :)
 
Världens sötaste prins i vintras :)
 

Lite uppdatering

 
Sitter i soffan och tycker jäkligt synd om mig själv... Har dragit på mig fetaste förkylningen typ...:( Kan inte andas över huvud taget genom näsan och när jag andas in för djupt genom munnen så får jag fetaste hostattacken. Dessutom har jag ont i halsen och ont i öronen och som om inte det vore nog har jag lock för ena örat som vägrar att släppa, så är typ halvdöv för tillfället. Usch, jag som ALDRIG blir sjuk annars. Kanske 1 gång per år eller nåt. Jävla air condition!
 
Idag var vi och badade i Simsjön, kallt som satan men gött ändå. Efter det blev det en härlig uteritt med Steffi, Hanna, Vickan och Johanna. Fick låna Mon-Amie eftersom Hansi har vart halt. Men det är inget allvarligt med honom utan han hade troligtvis bara slagit i en sten eller något och var aldrig varken svullen, varm eller hade något sår. Det har varit bättre och bättre för varje dag så imorgon ska jag äntligen rida på honom! Har inte ridit på honom på lite mer än en vecka så det ska bli så kul :) Fast han har ju blivit riden medan jag har varit borta så han har ju inte vilat speciellt länge :) Ska nog skritta ut en sväng imorgon.

I'm alive

Dålig uppdatering här, men har inte mycket alls att skriva om. Gör det vanliga ni vet, solar, badar och tar det lugnt. Det är sjukt varmt och har inte varit ett enda moln på himlen på hela veckan. Saknar min Hansi massor :( kom på att jag har en film som jag inte har laddat upp än, ska fixa det om internet blir bättre annars när jag kommer hem :)

First day in Sunny Beach

Sitter här på hotellrummet på Grand Victoria och ska snart gå och lägga mig. Frukosten är ju alltid så tidig på hotellen och jag är inte den som missar en hotellfrukost i första taget! ;) Idag har vi bara legat på stranden och vid poolen och tagit det lugnt. Superskönt verkligen! Sen svimmade jag mitt på gatan på vägen från stranden till hotellet, ooups! ;) Såg nu på kvällen på aftonbladet att det hade vart ett terrordåd på en turistbuss på en turistort. Tänkte att det är väl typ i Phuket eller nåt sånt. Tro fasen inte att det var på Burgas flygplats där vi var en dag innan, 2,5 mil härifrån! Bussen var dessutom på väg till Sunny Beach så hade den exploderat en halvtimme senare så hade det vart väldigt nära oss. Lite obehagligt ändå. Imorgon blir det mer solning och jobba på brännan! Kanske åka bananbåt eller något sånt skoj. Vi får se! Nu ska jag sova i alla fall.

Imorgon :D

Sitter här och funderar på om jag ska gå och lägga mig eller fixa klart den sista packningen. Det lutar åt att gå och lägga mig eftersom jag ska upp rätt tidigt imorgon för att åka och säga hejdå till Hansi. Sen drar vi till Göteborg och vidare till Sunny Beach! Har laddat upp med godis till flygresan, har dessutom hört att man ska tugga tuggummi i starten och landningen (har ifs aldrig hjälpt för mig men..), så det här borde väl räcka?;) Man måste ju vara på den säkra sidan att det inte tar slut om man får ont i öronen liksom!

<3

This is love<3
 
 
 
 

Solning och paj

Nu på kvällen har jag varit och solat solarium, första gången faktiskt! Solade i solariet vid mormor och morfar. Fick lite färg, men ska sola imorgon igen om det hinns med. Vill ju såklart inte komma HELT vit till Bulgarien, känns ju lite mobbat. Har ju inte haft någon möjlighet att vara ute när jag har jobbat och dessutom har det inte ens varit fint väder.. Fick dessutom choklad och blåbärspaj av mormor<3

Ullared

Var ju i Ullared igår, handlade inte så jättemycket utan mest lite bra-att-ha-grejer. Dom enda hästgrejerna som jag köpte var flughuva, boots, grimma och hönät, och sen köpte mamma ett regntäcke, ridstrumpor och ett par grimskaft. Så ja, det blev bara sånna där nödvändiga saker som är perfekt att handla på Gekås :) lägger inte upp några bilder eftersom att det var så pass "tråkiga" saker ;)

Onepiece

Bebisarna i familjen Ohlsson har skaffat sig nya kläder idag, nämligen OnePieces! Hoppas dom hinner komma innan tisdag för då vet jag ju vad jag ska chilla runt i på flygplatsen och planet :) Hade hört att det fanns fejkade sånna på Ullared, men när vi kollade på dom så var dom för det första fula och för det andra inte så skön kvalité, så det fick bli dom äkta. Men då skiljer det ju en del på priset också ;) Dessutom finns det SÅ många fler att välja mellan - på DENNA hemsidan!
 
Kan ni gissa vilken som är min? ;)

Resultat från Myråsen

Uppnådde inget av mina mål idag.. struntade i 1m, så då fattar ni ju att det inte blev någon nolla i 1m ;) Hoppade istället 90 två gånger, valde det innan jag hoppade första rundan så det hade inget med honom att göra utan bara mig själv. Men han var felfri i båda 90-rundorna i alla fall, hoppade fint gjorde han men fick väl ingen superkänsla direkt. Och det var ju mitt andra mål så. Men jag är nöjd ändå, hallå jag har en ponny som verkligen ställer upp, bara det är värt att vara nöjd med! Min älskling<3 Köpte en fin bild där också, kan lägga upp den här sen! Bilden är från förra pay and jumpen på Kulis :)

Hmm..?

Jag som trodde att jag hade en normal ponny....?

Myråsen imorgon

Imorgon åker vi till Myråsen på pay and jump! Har anmält mig till 90 och 1m. Nu satsar vi på felfritt i 1m och såklart en bra känsla och bra rundor! Men vi får väl se, det ska regna och har ju regnat riktigt mycket så hoppas underlaget är okej. Det är ett mysigt ställe i alla fall, har varit där med både Trixie och Mysan :)

I-landsproblem?

Har kollat på flera ställen efter en ny bikini till Sunny Beach (här hemma lär man väl inte behöva någon), men det finns verkligen inga fina. Hittade en i taxfree-katalogen däremot som var sjukt snygg, en virkad vit. På internet finns den även i rosa, svart och khaki. Tycker den vita är snyggast men khaki var fin också. Problemet är bara att vitt inte är så praktiskt och håller sig inte så länge. Den kostar 799:- men den vita kostar 449:- i taxfree-katalogen. Dom andra färgerna får man beställa på internet isåfall. Aja, riktigt snygg om inte annat, blir nog nöjd vilken jag än väljer :)

Allt och inget

Igår hoppade jag med Hansi i ridhuset. I början så höll han på och fjantade sig i ena hörnet, och efter ca 20 gånger i samma hörn så blev jag riktigt irriterad. Sen efter det hoppade han hur BRA som helst! Sög verkligen tag i alla hinder och kom inte minsta lilla fel en enda gång, utan fick perfekta språng hela tiden. I lördags var vi på Liseberg, var jättelängesen jag var där innan. Åkte Balder (sjukt stolt!), men trodde helt seriöst att jag skulle dö av hjärtattack eller nåt. Usch! Men det läskigaste av allt var ändå parisehjulet, fyfan! Trodde ju att man skulle åka ett varv men så kör han FEM varv!! En riktig nära-döden-upplevelse :( kollade inte upp en enda gång, och det blev ju inte bättre av att vi stannade LÄNGST UPP. Förberedde mig på att dö då alltså. Har precis slutat jobbet, det här är min sista vecka, sen blir det Sunny Beach! Helt underbaaaart! Lägger upp en bild på det bästa som finns, Ben&Jerry's! Testade två nya smaker på Liseberg, Rasberry Brownie och Caramel Chew Chew. Sjukt goda var dom, men synd att dom inte hade min favorit Half Baked :( LÄTT världens godaste glass!

Tyvärr :(

Skulle ladda upp filmen här ifrån i söndags, men blogg.se har ju blivit helt cp så det funkade tyvärr inte. Vill ni väldigt gärna se får ni söka på "Ida och Hansi 1 meter" på Youtube, annars ska jag se om det går imorgon.
 
Idag blev det en runda på 80 cm. Felfritt blev det ju, men fick inte riktigt ut det jag ville. Men han hoppade fint ändå. Det är ju Hansi vi snackar om ;)

Mera hoppning :D

Imorgon är det pay and jump igen på Kulis. Den här gången hoppar vi en låg höjd för att det var träningstävling igår också. Det är ju bara bra för självförtroendet att känna att det är lätt och roligt :) Så ska bara hoppa en runda i 80 cm. Nästa torsdag ska vi till Myråsen och då blir det 90 och 1m igen så att vi blir säkrare på 1 meter :)

Resultat

Duktiga Hansi var felfri i 90 och rev ett i 1 meter, är hyfsat nöjd med rundorna. Har bara film från den sista rundan men det är ju alltid något? ;) Han är bäst den lilla killen!
RSS 2.0