Ridning ute!

Red i paddocken idag. Underlaget var lite blött och tungt, men fungerar absolut att rida på! Gick jättebra, Hansi var så mjuk och fin så. Red inte så jättelänge för att inte slita så mycket pga underlaget + fram och avskrittning på asfalt.

Go dag!

Har haft en go dag idag. Snart blir det att åka ut till stallet och rida i det sköna vädret, tror till och med att man kan rida i paddocken nu, hur najs?

Får bli en random bild som jag tycke var lite rolig!

Idag

Hade egentligen tänkt rida en stund på terrängen idag, men eftersom det var för hårt där och Hansi har tappat en sko så fick det bli i ridhuset. Red inte länge alls, utan bara ett par varv i trav och ett par i galopp i låg form. Han var mjuk och fin. Nu ska jag nog skriva lite på historiauppsatsen tills imorgon!

GHS

Blev en del saker som fick följa med hem från GHS! KL-schabrak, Lamicell-schabrak, benskydd fram, 2 st pannband, boots, magplatta, Roeckl handskar, HV Polo-handskar, Eskadron-lindor och... ja det var nog allt! Regntäcke köpte ju mamma också, ett jättefint!

Kan ta bättre bilder någon dag, men visar lite så länge!

Stall-ledigt

Har varit ute i stallet och hälsat på Hansi nu på kvällen. Har ju inte träffat honom på två dagar :( Igår när jag var i skolan så mockade mamma och sen på kvällen så tog pappa in dom, eftersom vi var i Göteborg och kom hem sent, så Hansi fick vila. Idag fixade mamma allt i stallet eftersom jag bestämde mig för att dra till Götet idag med! Bästa päronen ibland asså :) men nu på kvällen så åkte jag ut och tog in min prins och gav honom lite mat och så.

Göteborg

Skulle ju inte åkt till Gbg igår, men skippade sista lektionen och följde med ändå! Köpte inte mycket alls, bara ett KL schabrak, magplatta och sen så köpte mamma ett jättesnyggt bucas regntäcke till Hansi :) funderar för tillfället på att åka dit idag igen, men ni som känner mig vet ju att jag lider av svår beslutsångest så fort jag måste välja något, kvittar vad det handlar om liksom!

GHS 2012

Funderar på om jag ska åka till GHS på fredag eller lördag... Ska ju bara på mässan i alla fall, för det är det som jag tycker är roligast! Har inte bestämt direkt vad jag ska köpa, men har ett par grejer som jag behöver som jag ska kika på i alla fall! Får väl se hur långt pengarna räcker... haha :)


Saker som jag behöver:
  • Magplatta, då min är för kort.
  • Tävlingströja från Kingsland.
  • Hoppträns
Saker som jag vill ha:
  • Nya benskydd (tävlingsskydd)
  • Pannband
  • Schabrak

Och sen är det ju massa mer man vill ha såklart, men detta är vad jag framförallt kommer att kolla efter!


Jag blir så trött ibland...

Var ute och red idag, rejsade runt lite ute och hade kul, lite konditionsträning också.

Sen när jag bestämmer mig för att avsluta med ett varv till i trav, ni tror inte hästen tappar en sko då? Jo men självklart! Hörde att han tappade den, så satt av och lyste med mobilen, men hittade den inte.

Men men, vila/skrittas/promenad står ändå på schemat imorgon så han klarar sig nog! Men man blir alltid lika irriterad när det händer, man skulle ha klister eller nåt under skorna!

bästa♥

Red ute på fältet på Hansi förut... det blåste som satan, plus att Hansi var allmänt överpigg (han vilade igår). Kan ju säga att det var inte många steg jag lyckades hålla honom i trav... Men väldigt fin var han dock!

Men åh, det är sånna här dagar man bara sitter och skrattar åt honom, och hans försök till att försiktigt smyga över till galopp, som om jag inte skulle märka det liksom? Det är sånna här dagar han gör en glad. Antingen så är det han som smittar av sig på mig, eller så är det tvärtom!

U smile, I smile.

BB 2012

Kollade nyss på Big Brother, och asså... vad gör en gravid tjej i huset?! Hon kommer lätt bli utröstad direkt. Medan alla andra festar och håller på så är hon typ inne i sitt rum. Känns som om hon har missuppfattat BB lite. Hon kanske aldrig har sett det innan...

Däremot Hannah W...  Hon som står för underhållningen i huset ju! Hon är ju ute efter att folk ska irritera sig på henne, provocera och åter igen provocera. Men det går ju hem, eller hur? Folk stör sig på henne, och kommer ihåg henne. Dessutom verkar inte folk fatta att hon gör sig till. Klart hon gör. Så blåst kan ingen vara, även om hon inte är världens smartaste så överdriver hon rätt rejält skulle jag tro.

Får väl se hur länge jag följer det... Gillar inte att det går varje dag, då hinner man ju inte se alla avsnitt! Det kunde gått typ varannan dag istället haha ;)

todayy

Red inte speciellt länge eller hårt idag, bara en liten stund med trav över bommar och ett par varv i galopp. Imorgon ska han få vila och ta igen sig lite, sen får vi se hur vi lägger upp veckan!

Hoppning!!

Hoppträningen förut gick rätt bra. Jag är nöjd, trots att allt inte satt till 100%. Hansi var vääldigt pigg och uppspelt, lite stressad med. Tror det var för att det var så många andra hästar med. Har dessutom inte hoppat ordentligt på hela året.... Men ska nog träna för Karin nästa helg igen :)

Vi fick börja med att hoppa en serie, först bak och fram. Alltså hinder - tre språng - hinder - ett språng - bom - två språng - bom. Hoppas ni fattar? Vi hade ganska trång mellan, just för att man skulle komma i en kontrollerad och lugn galopp genom hela serien.

Man brukar ju hoppa bommarna/sockerbitshindren först, men när vi vände på det så fick man träna på att ta tillbaka hästen om den ville öka tempot, vilket Hansi gärna ville. Så lite lydnadsträning blev det där. Sen när vi vände på det så fick jag försöka rida så kort galopp som jag bara kunde. Då blev det lite halvdana språng, men det gjorde inget, för målet var ju att han skulle lyssna på fårhållningarna och lyssna tillbaka. Så nästa gång skulle jag komma på serien med samma tänk - men inte agera lika mycket. Då blev det perfekt och han hade lärt sig att vänta mer på att hindrena skulle komma, än att bara öka på.

Sen hoppade vi en liten bana med travbommar till ett kryss, serien, en studs, ett och en båge/linje med en oxetr till ett räcke. Oxern, räcket och serien låg på 1m på banan.

Men överlag så är jag nöjd med honom! Fick i hemläxa tills nästa gång att jobba MYCKET med bommar på marken, studt och serier, det behöver han. Han behöver lära sig att ta det lugnt över alla bommar/hinder,inte bara första ;)

Nu

Nu bli det hoppning med finaste pollen!

if i catch u

Grymt härlig låt, vill bara ha sommar när man hör den!
Kolla videon, DÄR snackar vi sommar-feelings!

Hoppning sen!

Senare idag ska jag hoppa Hansi i hoppspecialen, istället för Linn! Ska bli jätteroligt, har inte tränat ordentligt på ett tag nu, så vi får väl se hur det går!

Läget

Har inget internet på mina datorer för tillfället (fram tills ikväll), så får skriva på mobilen = bara mobilbilder...

Idag i alla fall ska Hansi skrittas ut om vädret tillåter, för imorgon blir det hoppträning, roooligt!

True story #2

Mer bilder...?

Har en hög med bilder till, men tror att jag sparar dem till en annan dag. Ni vet om jag inte har några bilder att ladda upp eller något, så blir det ju lite roligare än att jag laddar upp dom då istället för alla på en gång!

Vet ju inte om ni tycker det är kul att kolla på eller inte!

Bilder #1

Everything I do,
I do it for you







Ridning i snön - bilder!

Har varit ute och fotat lite i den härliga snön idag! Ska visa några senare, men ni får se en så länge!

känner mig rätt äcklig

Som rubriken lyder, har käkat godis tills jag nästan spyr. Nu har jag i alla fall tvättat bort sminket och borstat tänderna = time to sleep! Linn har varit här, vi köpte hem fett mycket godis och hyrde två filmer, NAJS! Den första var bra, 127 hours, och den andra kommer jag varken ihåg namnet eller handlingen på!

Men nu ska jag sova, puss på er alla!

Like I said

Ett till klipp med Björn, så klockren är han!
"Vad är det där nu då, har du med en iPhone på en överlevnadskurs?!"
"

Just nu:

Uteritt med finaste killen!

Ja tack!

Två KL-tröjor som jag inte skulle tacka nej till! Ganska "vanliga" och stilrena, men väldigt snygga.
Gissar på att priset ligger på ca 1500:-

TRUE story.....

Vilka kollar imorgon?!

Imorgon börjar TV4's nya serie "Kontoret". Verkar riktigt bra, älskar ju Ove Sundberg, eller ja, hatar kanske man borde säga? Och dessutom Björn Gustafsson, han är GRYM!

Kolla på detta klippet från Kontoret:

Hahaha SÅ jävla skön är han Björn! SÅ min humor!
"Här inne, här får jag göra vad jag vill, här är min yta, här styr jag."
LOVE it


Hoppning + bilder!

Tog ju som sagt med mig kameran till stallet idag, men fotade inte mycket alls. Bilderna blev inte så bra men visar ett par stycken ändå!






Hoppningen förut gick förresten kanon! Började med bommar på marken och la volter runt och över i trav men även ett par gånger i galopp. Hade 3 bommar med tre språng mellan varje. Jobbade med att han skulle vara riktigt rund på volterna och över bommarna.

Efter jag hade värmt upp ordentligt så satte jag upp de två yttersta bommarna på sockerbitar och den mittersta till ett hinder och rullade på över alla tre på en linje. Väldigt okomplicerat, men ändå bra för att hitta en bra känsla och flyt. Superduktig var han! Pigg och glad blev han när han fick syn på hindren också ;)

Avslutade med att skritta ut en runda på 15-20 minuter.

Lördag morgon

Sitter på läktaren nu och kollar på mamma som rider. Ska hoppa på min egen stjärna sen också! Men först tänkte jag fota lite innan :)

Dagen!

Har haft en bra dag idag! Först var det skolan, slutar egentligen 4 men fick sluta 13.30 istället, peeerfa! Så jag och Elin drog ner till stan och checkade alla caféer i stan för att till slut bestämma oss för Förr. Matilda och Hanna kom ner sen också och sen även Ellen och hennes kompis, mysigt! Har aldrig varit där förut men det var garanterat inte sista gången.

Nu ska jag snart ut till stallet och ta en långprommis med min bästa Hansi! Och förövrigt så är det SPORTLOV nu, hur underbart?!

Plastsäck @Billingebacken!

Ska snart åka iväg till skolan... taggad! Igårkväll var jag och Ellen i billingebacken och åkte plastsäck! Grymt skoj var det, måste lätt göra det igen!

När jag kom hem så stod hela familjen på bordet, för den 10:de råttan var nämligen ute och sprang i vardagsrummet. Var så jäkla rädd, men pappa lyckades jaga ikapp den med en bandyklubba, och resultatet ser ni på bilden...

Men nu ska jag ha spanska så hörs senare :)

Företagsekonomi B

Detta är vad jag sitter med nu; bokslut och bokföring bland annat. Har prov imorrn, plus ett prov i fotografisk bild. Så dags att sätta lite fart, vill gärna komma i säng så tidigt som möjligt så jag är någorlunda utvilad i alla fall ;)

Dagens resultat


LC:2 64%
LB:1 62%


Är väldigt nöjd faktiskt! Red fram alldeles för länge till LC:n, missbedömde tiden rätt rejält + försening. Han var verkligen på tårna kan jag lova. La fokus på att få honom låg i formen och så avslappnad det bara gick. Superbra gick han då! Jobbade på bra och han var avslappnad, och med precis lagom mycket framåtbjudning. Galoppen var superfin!

Sen fick han ta en skrittpaus, så att jag kunde passa på att värma mig lite också. Ingen höjdare att rida i -10 grader med kavaj och vanliga ridhanskar.

Hade ju ingen aning om hur han skulle gå inne på banan, men antog att han skulle vara lite spänd och sådär, eftersom det var första gången. Väl inne på banan kunde jag knappt röra fingrarna, och frös så jag skakade. Han tyckte staketet var lite otäckt i början, men han vande sig jättefort. Sen gick hela programmet jättebra, mycket bättre än jag hade väntat mig! Enda missen var att jag gjorde halten vid X istället för G, hade glömt kolla programmet ordentligt innan ;) Var jättenöjd med Hansi här! Dock var han lite kort som han blir ibland, och det var ju det jag la fokus på på framridningen på att han inte skulle vara, men men. Fick en kommentar om det, men också att det var bra korrigerat från min sida. Fick 64%, och det tyckte jag stämde ganska bra överrens med vår ritt.

Efter ritten fick Hansi skritta en stund för att ridas fram betydligt kortare till nästa klass, LB:1. Den gick helt okej, men betydligt sämre än den första. Han var lite ostadigare, distraherades lite av andra hästar, fattade fel galopp (vilket var rätt väntat då han helst tar höger), och lite andra småmissar. Trots det fick vi ju godkänd procent, 62%! Mådde dock riktigt illa under den ritten, så tänkte gå upp och käka något efter, för det kändes som om jag var EXTREMT hungrig, verkligen STACK i magen, hemsk känsla. Men det gick inte över av att äta utan blev snarare värre, kunde inte ens gå rakt på en stund. Trodde jag skulle svimma och spy på en gång typ, usch. Så fick åka hem och åka tillbaka sen på kvällen.

Men överlag är jag riktigt nöjd med min ponny idag. Han gör inte stor sak av saker, utan han går med på det mesta. Han är bäst<3

Passade på att knäppa några bilder när mamma skrittade av honom (jag klarade inte av att göra det i tävlingskläder i kylan)



Här gnäggar han till Martinas söta ponny Flip Flop!



Söta, fina, underbara ponny!


KALL dag!

Har precis kommit hem från att ha åkt pulka och bob med Ellen, haha moget värre! Innan det var det ju tävling, skriver om den sen! Och nu är jag påväg ut till stallet igen, ska mocka och ta in hästarna bara. Sen ska jag äntligen åka hem och värma mig lite, skönt!

Bilder #2

Slänger upp ett par bilder från dagen - har fler men hinner inte fler nu. Ska ju tävla imorgon, Hansis dressyrdebut och jag kan inte programmen. Typiskt mig! LC:2 och LB:1 blir det i alla fall för er som är nyfikna.

Mysigt!

Efter jag hade klippt Hansi så gjorde jag iordning honom för ett ridpass ute i det härliga vädret!Var rejält irreterad på honom i stallet (typ andra gången det händer), plus att han krånglade lite när jag skulle sitta upp, men så fort jag kom upp kunde jag inte låta bli att le åt honom, så himla mycket energi hade han som ville ut! Han var så jäkla pigg så ni anar inte..! Ville bara trava när vi skrittade fram, på vägen bort till fältet där jag skulle rida.

Hade ett STORT leende på läpparna HELA ridpasset, måste sett dumt ut haha! Men han gick så himla bra, samtidigt som har var så himla glad att få springa av sig lite i precis lagom tjock pudersnö. Lät honom rejsa på ordentigt varvat med lite arbete. Underbart ridpass i underbart väder på underbar ponny, underbart<3

Ful men riktigt varm och go outfit; långkallingar+ridbyxor, 3 tröjor+vinterjacka, raggsockar, ridskor och tumvantar! Två goa täcken för Hansis del ;) Höll oss riktigt varma trots -15 grader!





Klippning!

Åkte som vanligt på lördagar ut tidigt till stallet. Skulle klippa Hansi medan mamma red tänkte jag. Väl där så märker vi självklart att klippmaskinen är hemma... Ååh surt! Men bästa pappa kom ut med den som tur var!:)

Så klippte bort det som jag sparade förra gången, dvs rumpan, halva magen och halva ryggen. Gick snabbt och blev super. Är glad att han är så underbart snäll!

Ny bilder!

Dammade av kameran som har legat på hyllan ett tag nu och tog med den till stallet! Var riktigt längesen jag fotade något seriöst, och vädret var ju inte mig emot. Strålande som men ISANDE kallt. Bilderna blev helt okej, kunde inte stå ute i hagen så länge i kylan... Slänger upp några sen när jag har kollat igenom dom och så!

Yesterdayyy

Skriver om gårdagen nu istället, det får funka det med. Åkte i alla fall ut till stallet ganska sent. Mamma hängde med och mockade åt hästarna medans jag red på Hansi.

Red ett rätt kort pass i ridhuset, såklart. Finns ju inte så mycket andra ställen att rida på nu när det är både mörkt och SVINKALLT. Bytte till det 3-delade bettet och det gick faktiskt riktigt bra! HAn blir så himla "lätt" och känslig när jag byter från det raka till det 3-delade. Så brukar variera lite efter vad jag är ute efter just den dagen, alltså vad jag vill ha ut av passet.

På det raka blir han stadigare, men å andra sidan lite okänsligare. Så det är perfekt att variera så att man får lite av båda delar.

Red lite serpentiner, volter och sånt. Fortastte med galoppfattningarna, vilket också gick rätt bra! Så slutade ganska tidigt eftersom man ska sluta när det går bra. Har annars en tendens att fortsätta och försöka göra det ännu bättre, så får säga till mig själv lite ibland ;)

En härlig sommarbild bara för att jag saknar sommaren!

Klinikbesök idag

Kom hem för en stund sen, har käkat lite och så. Nu sitter jag här och bara tar det lugnt, så himla skönt att inte ha något speciellt att plugga på!

Var ju i Skara förut med hästarna. Rickie skulle få en hälsokontroll(?) och Hansi fick följa med eftersom han har en ink mellan frambenen (vi misstänkte att det var en ink). Så vi skulle bara kolla upp så att det säkert inte var någon fara med det, vilket det inte var, skönt! Men han var allt annat än lugn... Vet inte vad som händer när han kommer till veterinären/blir instängd i en okänd box! Han springer runt i boxen, gnäggar och skrapar med hovarna som en galning! Exakt så gjorde han ju när han kom till oss, men nu är han ju sjukt lugn och trygg i stallet, så trodde han skulle vara det när vi åkte iväg med honom men, men icke. Tycker så synd om honom när han blir så uppstressad, dock är det bara andra/tredje gången jag ser honom sån. När man leder honom så blåser han upp sig och ser ut som en liten hingst. Dock hade han skydd + boots så det var ingen fara så sett. Men det jag inte fattar är att på tävlingar är han hur lugn som helst, inte alls stressad, men när vi har åkt till veterinären har han varit sån här..? Och extremt lättlastad är han också, så det är inget med transporten heller.

Om man bara ser honom hemma i stallet så kan man inte tro att han har varit sån/blir sån..

Sen när vi kom hem så blev han jätteglad och rullade sig såklart i sin egen goa box!

Redo!

Hästarna är klara att åka till Axvalla ;)

RSS 2.0