Hoppning!

Hopptränade tidigare idag och det gick jättebra! Hoppade bana på ca 110 och ett hinder som var högre :) Är så nöjd med min duktiga ponny! På onsdag blir det träning igen, men då blir det bara låga hinder med lydnad och teknik.

Nu ska jag ut och ta in Hansi för det börjar bli lite kallt!

Markarbete

Nu blir det markarbete med denna fina ponnyn!

Tävling planerad!

Anmält mig till nästa tävling nu! Det blir Binneberg nästa helg, första omgången av Gota. I och med att det är Gota så går ju både för- och lagklassen i LD+5. Hoppas bara att dom har fixat underlaget då de inte direkt är kända för att ha det bästa... Ska bli kul i alla fall!

Resultat

Var ju i Tidaholm och tävlade idag! I LD+5 rev vi andra hindret, och det tar jag faktiskt inte på mig. Vi låg bra fram tills att han tittade till lite på det och kröp väääldigt nära inpå och klämde in ett extra mini-galoppsprång. Tänkte lägga upp film så ni kommer se då. Så fick 4 fel där, men annars en bra runda med bra språng!

I LC+5 fick vi inget flyt och rundan blev sådär. Här var det 9:an (andra hindret i omhoppningen) som vi fick med oss ner, men denna gången var det inte hans fel. Så där blev det 0+4 fel vilket räckte till en 6:e placering! Missade dock prisutdelningen eftersom att jag startade först av 24 starter så vi hade ju lastat in Hansi.

Så alltså:
LD+5 4 fel
LC+5 0+4 fel


Nådde båda mina mål idag. Har dessutom ett mål för detta året, men det håller jag för mig själv tills vidare. Vet ju inte riktigt om man borde kalla det ett drömmål eller ett rimligt mål. Vi får se!




Duktig

Hansi var duktig idag! Fick ett presentkort på Hööks också :)

Sur...

Tydligen så har inte min sadel kommit idag heller... Och han i Svenljunga som skulle fixa den hade lovat att den skulle bli klar, men nu "hann" han tydligen inte det..? Bra service där asså! Eller inte. Visst, man fattar ju om han har mycket att göra och så, men då kanske man inte ska lova det heller. Då får man ju se till att hålla det också.

Idag

Den här killen var jätteduktig idag!

Dressyr

Igår blev det ett dressyrpass i paddocken. Får ju rida barbacka nu när min sadel är på omstoppning. Lite jobbigt är det allt.. Men det gick bra igår i alla fall, tränade på lite allt möjligt. Hansi lyssnade superbra och var känslig och mjuk, duktig kille!

Dagens inköp!

Nya tränset på bilden! Fick bli en Dyon-kopia..... hmm, vad tycker vi om kopior och Hööks egentligen? Jaja, det var billigt och fint, mjukt och fint läder också. Tanken var att det skulle vara smidigt när jag byter bett! Ska bara byta pannband på det så blir det fint! Hittade 5-6 stycken som jag ville ha, Hööks har faktiskt fina träns! Men valet föll på detta då det var snabbknäppningar på det.

Köpte ett bar bakskydd också som sagt, och fick betala 300 kr för mycket först... Tur att jag märkte det sen!

Låt storstadshästarna också få vara hästar...!

Har ganska nyligen börjat kika in på en ny blogg lite då och då. Nämligen Tyras hästblogg, Darios.se. En bra hästblogg, med ordentligt skrivna texter. Till skillnad från en del andra stora hästbloggar där de felstavade och särskrivna orden är fler än de rättstavade. Usch, klarar inte av att läsa sånna texter! Blir väldigt jobbigt i längden. Men denna är faktiskt bra på det sättet.

Men en sak som jag reagerade på - hästhållningen på Östermalms ridskola! Verkar ändå som att de har rätt så bra rykte om sig, med bra hästar och ridlärare och så. Men hästarnas vardag verkar inte vara något att hurra för om jag ska vara ärlig...

På Östermalms ridskolas hemsida stod det "en timme om dagen i hage (el två timmar om du väljer att skaffa en ”hagkompis”)" Alltså... en timme?! Ridskolehästarna på Kulis är ute 6-7 timmar, vilket jag tycker är ganska lite (de kommer in vid 2-tiden), så därför låter vi våra hästar gå ute tills vi kommer på kvällen. Så våra hästar kanske går ute 10 timmar om dagen +/- någon/några timmar. 1 timme... alltså det tycker jag inte är okej under några omständigheter. Förutsatt att hästen är frisk då, förstås. Tänk er själva, att hästen tas ut någon gång på dagen, sen får den stå ensam i en liten rasthage i en timme, för att sen fortsätta resten av dygnet inne i sin box. Det ÄR synd om hästarna, så är det bara. Hur mycket man än försöker försvara det och komma med argument som att "jag rider varje dag, ibland två gånger om dagen" köper jag inte ens för fem öre.

Menar absolut inte att det är synd om alla hästar som inte får gå ute 24 timmar om dygnet med 11629289 kompisar, det är inte grejen. Men hästar har rätt till ordentlig utevistelse, det går inte att försvara. Och nu snackar jag såklart om "vanliga" hästar, inte hästar värda miljontals kronor. Men EN timme är faktiskt FÖR lite!

Tror inte att Hansi är den enda som uppskattar att vara ute på i det sköna vädret!

Jönköping!

Är i Jönköping nu, har precis varit på Charlies och Hööks. Handlade lite på Hööks, ett träns och ett par benskydd. Tror han kommer bli jättefin i det tränset!

Ridtur i skogen

Hansi har fått vila två dagar nu, eftersom jag har varit i Stockholm. Idag kände jag bara för att hitta på något skoj med honom, så därför blev det en ganska lång runda i skogen! Barbacka fick det bli då min sadel är på omstoppning. Han hade hur mycket energi som helst, så det blev mycket galopp. Jättehärligt var det, kanske rider ut imorgon med, eller så blir det hoppning.

Film

Film från tävlingen i måndags! Råkade döpa den till "täving" istället för "tävling", men orkar inte ändra det!

Min sadel

Kommer få vara utan min sadel ett tag nu, tills den är omstoppad. Mamma ska lämna in den imorgon så skulle dom skicka den direkt, och han som stoppar om den lovade att göra det fort, då jag ska tävla den 22 april, vilket knappt är två veckor. Så hoppas verkligen på att det går fort nu!

Tävlingen är förövrigt i Tidaholm, och ska hoppa LD+5 och LC+5. Gillar Tidaholm!

Sadelutprovning

Hade ut sadelutprovare till Hansi idag. En enda sadel behövde hon prova, min egen! Den passade perfekt, det enda som behövdes var en omstoppning. Känns jätteskönt att veta att den passar bra, och att inte heller behöva köpa en ny som jag hade väntat mig. Har ju dock ridit med padd ibland vilket gör att den inte passar, utan blir för smal. Men nu vet jag att jag inte ska göra det!

Stolt matte!

Är nöjd med båda våra rundor idag! Idag var han sådär ärlig på banan som en häst ska vara, han ställde upp och vi båda gjorde vårat bästa tillsammans, DÅ kan jag inte vara annat än nöjd!

Duktig ponny idag!

En bild på min fina ponny från igår när han står sin box och väntar på kvällsmaten!

Idag var det tävling, vilket resulterade i en dubbelnolla och vinst i LD och två rivningar i LC, är supernöjd!

True shit

Behöver jag ens säga något?;)

Today so far...

Idag har jag redan hunnit med en morgonpromenad på 5 km och en sväng på stan efter det. Nu blir det nog lite lunch snart för att sen åka ut till stallet. Ikväll blir det Eric Saade med Linn på Arenan också!! Det var väl vad jag hade planerat idag.

På måndag är det klubbtävling på Kulis, ska hoppa LD och LC. Är verkligen inte taggad över huvud taget...vilket jag alltid brukar vara annars!

Mums!

Jag ÄLSKAR daim och älskar kakor, så kombinationen kan ju omöjligt bli fel! Smakade dock inte så jättemycket av daim, men de var goda ändå.

Breakfast time!

Är uppe tidigt idag, lite ovanligt såhär på lovet och allt. Har precis ätit frukost och ska snart upp på berget och gå en mil! Gjorde det igår med, grymt bra gjort om jag får säga det själv!

Senare ska jag till mormor som bjuder på våfflor, mums! Har man mycket att göra får man fira våffeldagen lite såhär i efterhand. Jag älskar nämligen våfflor!

Två passande mobilbilder får duga idag igen, eftersom jag skriver på mobilen!
Min bästa frukost med världens godaste flingor och ett bevis på hur tidigt jag är uppe - det skulle ju faktiskt kunna vara ett dåligt aprilskämt!

starships were ment to fly

Sitter och lyssnar på lite go musik och funderar på om jag sa ta och sova snart. Ska bara spela lite Temple Run på mobilen först... sjukt bra tidsfördriv + att man blir beroende!

Kollade Big Brother förut, det var allt rätt att Amandus fick vara kvar! Gillade Jimmy med, men tycker Amandus och Camilla är så söta tillsammans! Gillar dock inte de tre nya, förutom Jennifer som verkar okej. Nästa vecka hoppas jag på att det är någon av de nya (självklart inklusive Rodney) som får lämna! BB-låten SÖG ju förövrigt. Verkligen.

Random bild. På tal om 13 så åker klassen till Stockholm den 13 april, åh längtar! Fredag den 13:de dock.. Sveriges utan tvekan finaste stad. På tal om 13 igen då haha, så är jag fett sugen på att flytta till Stockholm nästa år, 2013! pusshej så länge.

Läskigt!

Kollade på en rätt bra film förut, Försvunnen hette den. Men den var fett obehaglig att kolla på, speciellt när man tänkte sig in i huvudpersonens situation... usch, sitter ju bara och hoppas att hon ska bli räddad så att man slipper vara rädd mer! Men den var bra för att vara en svensk film.

Nu får det bli en random mobilbild så här vid 3-tiden..dags att sova!

RSS 2.0