Varning: Långt inlägg!

Idag blev det uteritt alltså, fast på terrängen. Vi har inte så bra skogsvägar runt om anläggningen, men däremot en stoooor terrängbana som funkar kanon den med (när det inte är blött)

Och som dessutom är våra hästars hage på dagarna. Bättre hage går knappas att hitta. Den är minst 15 gånger så stor som medlemsstallets och vårat förra stalls hagar. Hästarna har massor av skog, en bäck, stora fält och så vidare att gå på. Känns väldigt bra att veta att hästen har det bra och naturligt i hagen, och får "vara häst" om man säger så, haha :) Dessutom går hela flocken i samma hage, så dom behöver ju aldrig gå ensamma heller.

Jag och Hanna har valt att ta in våra hästar själva istället för att personalen tar in dom, för att dom ska få vara ute så länge som möjligt. Så det är våra hästar ganska bortskämda med, men det är dom ju värda, det är ju det minsta man kan göra för dom tycker jag! En självklarhet för mig. Skulle inte klara av att se min häst gå ien liten minihage utan kompisar :(

Men tillbaka till ämnet nu då, kom visst av mig lite! Red ju som sagt ute på terrängen. Har bytt tillbaka till vanligt tredelat bett nu (red med hackamore innan), då han blir stark när jag rider med tredelat efter att ha ridit med hackamore. Så ska träna massa lydnad med vanliga bettet nu! Ska även tävla med det tredelade på söndag. Förhoppningsvis funkar det bra, tror att jag kommer kunna svänga honom lite bättre med det då det går att ta ledande tygeltag med, vilket inte går med hackamoret. Annars har hacket funkat super hittills, förutom att det blir lite jobbigt när jag byter tillbaka.

MEN tillbaka till ämnet nu igen, shit vad jag kommer in på andra saker hela tiden.. Ridpasset gick i alla fall rätt så bra. Ville mest få upp lite flås, så galopperade en del. Hansi varierade mellan pigg/lat och stark/lydig och så vidare haha.. Jaja, har egentligen inget mer att skriva om det ridpasset, är inte så intressant.

Blev ett lååååångt inlägg nu som ingen säkert orkar läsa. Borde delat upp det egentligen, men det får vara. Och juste: ska försöka fixa lite nytt utseende till bloggen i helgen, har äntligen fått Photoshop cs5 från skolan nu :) Fick jag något intressant sagt nu eller babblar jag bara på om allt och inget haha? Tror på det sista....


Dagen hittils

Kom nyss hem från skolan nu. Matteprovet gick bra faktiskt, är stolt över mig själv att det gick bra efter mindre bra förberedelser.

Ska ut direkt till stallet. Ska rida ut med Hansi idag, inte så hårt, för han gick rätt hårt igår (markarbete).

Måste säga att det är smart det här med blogg.se-appen! Så man kan uppdatera oftare. Mobilen har man ju alltid med sig liksom :) och för mig som inte hinner sitta vid datorn så ofta efter skolan och stallet, så är det ju perfekt! Så blir nog antagligen lite mer uppdaterat här från och med nu.

Testar..

Gick nyss in på App Store och såg att Blogg.se-appen har kommit till iPhone! Riktigt smidigt tycker jag, eftersom man inte alltid har datorn med sig. Dock har man ju ofta det nu i skolan men. Sitter i alla fall på svenskalektion nu, inte så kul. Har dessutom matteprov sen, är astaggad! Eller inte...

Tidaholm

Har ju inte skrivit resultatet från tävlingen igår, så det kommer här!
LD Clear Round: 0 fel
LD+5 A0:A0(?): 0+0 fel

På söndag åker vi till Skultorp och hoppar andra omgången av Div 2! LD+5 och LC blir det då :)

Transportklar kille!

Uteritt

Idag blev det uteritt för Hansis del. Var ute i lite mer än två timmar och red runt i skogen och hade kul. Sånt är ju lika bra som att trimma ett dressyrpass på banan. För helt ärligt, hur många här tror att hästarna skulle välja att ta ett dressyrpass framför en uteritt i skogen? Men dressyr ska man också rida såklart!

Ett tag red jag nästan bara ut för att få upp konditionen och sådär och struntade i dressyren för ett tag, sen när jag skulle rida ett dressyrpass i ridhuset så gick han bättre än han någonsin hade gjort innan! Så det ska man inte underskatta, även om jag inte tycker de är så jättekul att rida ut men ;)

Byter ämne lite nu men... Var ju i Ullared i lördags, och hittade lite grejer ändå :) Två schabrak, hemma-benskydd, fleecelindor, sadeltvål, sporrar+remmar, hästgodis och en grimma. Tror det var allt, kollade på vintertäcken också till Hansi, men dom hade inte så mycket att välja på.

Set fire to the rain

En utav mina favoritlåtar just nu! Riktigt bra är den <3

Hoppning

Har vart så himla trött dom senaste dagarna = hem från stallet o sen sova direkt, känns det som i alla fall. Men det är ju skola, så vad kan man vänta sig? 

Idag var det i alla fall hoppträning! Gick helt okej. Det har ju verkligen gått bättre, men å andra sidan har det ju gått mycket sämre med. Han var lite loj och "off" på något vis. Kan inte riktigt förklara, men han lyssnade inte rikitgt på mig, så fick inte riktigt igenom hjälperna som jag ville. Det som var bra var att han som vanligt är snäll ställer upp för mig när det blir fel. Men jag är nöjd ändå, för det har gått framåt sen i början :) Ser fram mot nästa tävling!!

Imorgon blir det Ullared, får väl se om dom har något kul!

Just nu

Kom nyss hem från skolan, slutade 12 idag, gött! Så ska fixa lite historialäxa nu och sen ut till stallet. Ska antingen hoppa småhinder eller rida ut och konditionsträna. Får se vilket ;)

Tävling!

Är anmäld till nästa tävling som är i Tidaholm nu! Om en och en halv vecka ungefär. Ska bli kul, Hansi är så rolig att tävla med, och han sköter sig verkligen bra med tanke på att han inte har tävlat innan! Det blir hans första innomhustävling också, men det kommer inte bli några problem :)

Veckan efter det blir det nog div 2 i Skultorp också hoppas jag.

En bild från hans första lokala tävling, där han förövrigt gjorde två felfria rundor! Duktiga killen<3

Regn, regn och mer regn

Kom hem från stallet för en stund sen. Lite segt att åka ut med moppen i ösregn och storm, men men. Har dessutom orienterat med skolan i regnet, så känns rikitgt gött att vara innomhus resten av kvällen.

Hansi fick vila idag, han brukar inte få helvila så ofta, utan ta en promenad istället. Men dom behöver ju vila helt också. Varken han eller jag var nog speciellt sugna på att gå ut och gå i regnet, i alla fall inte jag!

Köpt på Ponny-SM

På tal om min Animo-kavaj, så måste jag bara visa vad jag köpte på SM också, haha!

Höst/vinterjacka: Kingsland Emerson Jacket, ca 1000:- i vanliga fall, kommer inte ihåg vad den kostade på SM, men det var på Skara Hästsport!

Och så denna t-shirten: Kingsland piké, Sweden, 849:- i vanliga fall. Samma här, kommer inte ihåg mässpriset på denna heller tyvärr.

 
Håller ni med mig om att dom är riktigt snygga?! Har kollat på dom flera gånger och tyckt att dom vart grymt fina. Big LOVE på de. Kunde dock haft en storlek mindre om dom hade haft, men xxs var minsta (dom är stora i strl).

Alla vi ponnyryttare i ridhusstallet köpte sånna ♥ Vadå märkesnördar?

Höst....

Snacka om att hösten är påväg, eller kanske redan här till och med! Idag började vi med att ta in våra hästar på natten. Dom har fått gå ute varenda natt fram tills nu.

Vet att många börjar ta in dom tidigare, men jag tycker faktiskt man kan låta dom gå ute så länge som möjligt! Dom klarar av lite regn och blåst, och man kan ju ha täcke på dom. Och i våran hage finns det massa träd så dom har ju skydd i alla fall! Det är inte synd om dom att få gå ute, tror egentligen att det är skönare. Stå inne i boxen kan dom göra på vintern! Har hört att ner till -10 grader klarar en häst sig utan täcke om den har vinterpäls! Vet inte om det är sant men.

Personligen vill jag ha Hansi inne så lite som möjligt, men det är ju olika. Han gillar att få vara ute med sina kompisar! Men om det ösregnar och är iskallt så tar man ju in hästen ;)
Vad tycker ni?

Allt och inget

Okej, nu är de såhär, att bloggens utseende ser ut som jag vet inte vad, och behöver ändra om här. Men jag kan inte göra det själv, det blir inte så bra då... Fast ska försöka så snart som möjligt, bara så att ni vet varför det ser såhär fult ut för tillfället!

Men i alla fall, idag skrittade jag ut barbacka i 45-50 minuter. Vi jobbade med lite enkla saker i skritt, och det kan man ju lika gärna göra ute som på ridbanan, eller hur? ;) Det är ju bra att variera underlag också.

Igår hoppade jag ute i paddocken. Hoppade 5 och ½:an, och en linje med ett räcke till en oxer, med 4 galoppsprång mellan. Gick superbra! Fick nästan bara bra språng ridpasset igenom. Känns som att vi börjar känna varandra nu. Ingen av oss är ju så jätteerfarna egentligen, så vi hjälps åt så gott som vi kan! Och det börjar synas resultat, ska filma någon dag när vi hoppar.

Skulle förrestan kanske kunna lägga ut något inlägg som jag skrev på min låsta blogg precis när han kom, om någon vill läsa. Kan ju vara kul med tanke på att han har gjort många framsteg!

Blev ett blandat och kanske rörigt inlägg nu men ni fattar nog ;)


Vad tycker ni om min nya Animo-kavaj som jag köpte i Falsterbo?
Själv älskar jag den! Hittade den för ett bra pris: 2500:-, vet inte vad
den kostar i vanliga fall men runt 4000 om jag inte misstar mig helt. 

Fanns bara en enda kvar, såklart i min storlek!
Har ju egentligen svarta tretorn också då, men lånade Linns röda här.

Brorsan vi kör!!

GRYM låt! fast okej.. har redan tröttnat på den...lite iaf.

Klättring

Lite kort om ridpasset då.. Hade tänkt hoppa idag, men de var lektion i hoppaddocken och ville inte hoppa i något utav ridhusen så red ut en sväng istället. Ridpasset började inte bra, vi blev lite osams när han vägrade gå över ett dike med liiite vatten i som han har gått över förut. Tog säkert 10 minuter innan vi kunde fortsätta eftersom han verkade föredra att backa istället. Men jag var lika envis och vägrade också ge mig så tillslut kom vi över, haha... Så då blev vi kompisar igen och han fick massa beröm.

Sen red vi bort och klättrade i 20 minuter. Körde upp och ner i skritt tills det började bli jobbigt och då skrittade vi lite, sen tog vi några vändor till. Sen på hemvägen så fick han sträcka ut lite i trav och galopp.

Så nu blir det att hoppa imorgon istället! Har inte hoppat sen i tisdags när vi var i Binneberg, och innan det var det Vartofta i lördags.. Har alltså inte tränat hemma på en och en halv vecka, så det ska bli kul. Hoppas att han går lika bra som i Binneberg där han gjorde två felfria rundor, den lilla stjärnan!

Nya bilder!

Tänkte "inviga" denna bloggen med ett par bilder på mig och Hansi, helt nya!


Detta var kanske inte dom bästa av alla.. men tyckte dom va fina ändå. Har bättre från dagen asså, men dom kommer kanske imorgon:)

Test

Testar lite här... Har skaffat denna bloggen nu, satte ju lösen på den andra.. och glömde bort lösenordet...haha! Så ah, tänkte lägga ut lite bilder o så här om jag får ordning på det. Har ganska mycket nya bilder o visa:)

RSS 2.0