Det går bra nu

Denna dagen är nästan värd att fira; klarade Matte C-provet och därmed hela kursen = ingen mera matte någonsin, fick MVG i Fotografisk Bild, en kurs där jag inte kunde ansträngt mig mindre, och har dessutom läst ut boken i Svenskan hela TRE dagar innan den ska vara klar, den ni!

Sen på eftermiddagen så red jag och Hanna ute på fältet och vi bytte så jag red mest på Rickan, och det var roligt :)

Foto: Martina

om man ska krascha ska man göra det riktigt snyggt

Måste börja med att säga att det var rätt gött att kolla på Eurovision igår, och se 12:a efter 12:a rulla in till Sverige och Loreen!

Idag blev det stallet tidigt för att hoppträna lite! Hoppade bana men någon linje, kombination osv. Kändes inte så bra idag, vi fick inget flyt och så, sen red jag inte så bra heller. Men ponnyn var väl duktig, han är ju schysst ändå. Det tar vi igen en annan gång! Alla som har häst vet väl att det inte får gå bra för länge, eller hur? ;)


love u bästa Hansi<3



Chillar lite!

Chill dag idag! Har vart i stallet två gånger och ridit. Nu ska jag dra ner till arenan och möta Elin och sen ska vi dra hem o chilla lite till! Älska att man kan gå i shorts och linne btw, love it!

MaC

Får bli ett snabbt inlägg här idag... Har ägnat större delen åt matteplugg, har nämligen nationella i matte C imorgon! Är rätt nervös, har aldrig varit det inför ett prov förut, men denna gången tror jag att betyget hänger på detta provet... Så ni förstår nog att jag inte hann skriva något mer idag!

Part of me

Idag blev det lite dressyr i paddocken. Hade egentligen planerat markarbete, men hoppbanan var det lektion på och orkade inte bära fram, så det fick bli dressyr istället. Var så sjukt varmt, så gjorde väl inte sådär jätteansträngande saker. Red lite serpentiner med lite olika stora bågar och olika tempon. I galoppen blev det istället en stor båge med lite förvänd galopp. Red lite tempoväxlingar och lite sånt. Det gick faktiskt bra idag, och jag vet inte vem av oss som var svettigast efter ridpasset! ;)

Skrittade fram rätt länge också, och passade på att ta några snabba bilder!

Tycker han är så fin i mitt vita KL-schabrak, visst är han!? Riktigt snyggt är det.




<3

Världens bästa<3

Tävling på G!

Har anmält mig till Juniaden i Mariestad nu, LC och LC+5 blir det, är riktigt taggad! Hoppas bara på fint väder. Tidaholms tävling var inställd, så då vart det ju inte så svårt val ;)

Om det går bra den här gången hoppar vi LB nästa gång!

Hola amigos!

Riktigt GO dag idag! Har haft det lugnt i skolan och slutat tidigt. Åkte ut till stallet ganska sent, dels för att man inte orkar mocka och hålla på i värmen, och dels för att hästarna skulle få vara ute så länge som möjligt! Hansi fick nämligen också en go dag idag: en kort promenad och sen en stunds betande längst med paddocken. Kollade på en hopplektion samtidigt. Såg så roligt ut, saknar att rida lektion lite faktiskt! För skojs skull alltså, för man får ju inte ut så mycket när man rider så många.

Imorgon ska vi avmaska hästarna så att de kan få gå ute på natten sen, hur skönt!? Hansi hade jättemycket på Kolla Masken så han behöver antagligen två gånger.

Men nu ska jag plugga lite innan Big Brother börjar... Som förövrigt inte kommer vara lika bra utan Camilla som åkte ut igår! :(
image description

Det var du som fick min fallskärm att fällas ut

Sitter och letar runt efter roliga tävlingar! Skulle gärna vilja åka på något meeting i sommar, hade varit riktigt kul! Nästa tävling blir inte förrän om två veckor :( Då blir det antagligen Juniaden i Mariestad eller kanske Tidaholm, fast det lutar nog åt Mariestad. Tidaholm är dock ett av mina favoritställen, och det är ju inte så kul att hoppa på gräs om det ösregnar. Jaja, det är bara på med broddarna och GPA:n då! Isåfall hoppar jag LC och LC+5 där på lördagen. Synd att de inte hade lokal LB, börjar bli dags att hoppa det nu känns det som. Men men, det ser jag fram emot i alla fall!

Ska anmäla mig och Hansi till klubbens dressyrtävling den 6:e juni också. Ska rida LB:1 och sen får vi se om jag rider LC:1 eller LA:1 också. Är inte så bra på dressyr så det kanske blir LC:1 ändå. Men det gick ju trots allt bra i dressyrdebuten där vi fick över 60% i båda klasserna. Klart godkänd för att aldrig ha tävlat förut (Hansi alltså). LA kanske skulle funka ändå? Förvänd galopp kan han hyfsat, så behöver isåfall träna på att rygga och mer skänkelvikningar! Jaja, vi får se!

Tror nog att han känner sig rikigt snygg i sin dressyrtävling-frisyr!

Bilder

Fick bilder ifrån Gota i Binneberg förra helgen av Martina. Rikitgt fina var dom verkligen, tack så mycket! :)

Bilderna är alltså fotade av Martina!


Utomhushoppning

På träningen idag så hoppade vi ute i stora paddocken, och Hansi var både väääldigt pigg och stark. Fick kämpa för att få tillbaka honom ordentligt. Men annars hoppade han super verkligen! Så himla duktig var han idag <3

Har tyvärr ingen film eller bilder eller något, så det får bli en bild på världens coolaste ponny Pegasus. Snacka om att det var roligt att komma med en sån unik ponny på tävlingarna, var värsta stolt haha! Sen resultaten är väl en annan femma. Han verkar i alla fall ha hamnat på ett bra ställe nu :)

Löshoppning!

Hittade två filmer på min hårddisk när Hansi löshoppades för ett ganska bra tag sen... Antagligen första gången han löshoppar i sitt liv! Han var inte direkt i toppform där eftersom det inte var så jättelångt efter en liten viloperiod. Tycker allt han såg lite omusklad ut ochså, men det kanske bara är jag som ser? Haha jag vet inte, man blir ju lite hemmablind med sånna saker.

Men som sagt detta var någon gång i vintras, och hade glömt bort mitt YouTube-lösen så kunde inte lägga upp filmen då, och sen har det inte blivit av.

Some good music

Några bra låtar!


So let's set the world on fire

Hansi fick vila från ridningen idag, tog bara en promenad på 25 minuter. Imorgon blir det konditionsträning om vädret tilåter, annars får vi hitta på något annat! Fina ponnyn<3

Fotografisk bild A

Har alldeles nyss slängt ihop en bild till slutuppgiften i fotografisk bild. Lite kul att andra har hållt på med samma uppgift i flera veckor/månader typ? På lektioner och allt. Tog ju bara 10 minuter, dock blev den väl sådär, ska nog ändra texten lite :) Får finslipa lite på den kanske!

Hoppträning

Hoppningen idag gick både bra och dåligt. I början tränade vi på att variera galoppen, och då lyssnade han inte så jättebra varken framåt eller tillbaka, och dessutom blev det en del krångel med galoppen där han ville slå om till motsatt galopp ibåda varven. Vill helst inte bråka med honom, det förstör ju ofta hela ridpasset, men samtidigt kan han ju inte få göra ALLT som han vill liksom ;)

Men sen efter en stunds markarbete och tragglande med bommar och öppnor så blev det dags att hoppa bana och då märktes det faktiskt resultat efter markarbetet eftersom jag hade bättre kontroll och han lyssnade mycket bättre. Så då gick det bra, förutom ett räcke där jag inte fick till avståndet bra förrän typ tredje gången. Men annars är jag nöjd!


Klättring på schemat!

Idag har jag och Hansi varit och klättrat! Blev en ganska lång runda med bara skritt var det tänkt, men han höll inte riktigt med mig om den punkten... Han ville helst trava hela tiden!

Imorgon ska jag hoppträna, Hansi och jag är taggade!

dressyr+ida=inte bra

Åååh!! Har ridit världens sämsta dressyrpass någonsin idag! Någon frivillig som är bra på dressyr som känner sig manad att rida lite dressyr på min häst så varsågod! Ni kan få betalt typ.

Imorgon tänker jag strunta i allt vad dressyr heter och rida ut och ha skoj istället! Om vädret tillåter vill säga ;)

Jag behöver något att skriva om

Tänkte bara skriva att jag lever... Även fast jag inte har något att skriva om för tillfället.. Hansi vilade idag och jag har varit fett trött i veckan. Och vädret ska vi ju inte snacka om!

Greva

Hansi hoppade bra idag och nollade 90. Han var riktigt pigg! Men ändå lugn, när jag inte satt på så att säga haha! Men inne på banan fick jag rida runt en stund innan starten medan den andra tjejen hoppade, och då var han lugn och avslappnad :) inne på framhoppningen fick jag nog inte ett ända skrittsteg...

Grevagården

Imorgon blir det nog Grevagården med Hansi! Ska hoppa en CR på honom, höjd får vi se imorgon men antagligen 90 :) han ska i alla fall bara gå en eftersom han tävlade i lördags!

Film!

Som ni ser blev det ett missförstånd på näst sista hindret i andra klassen. Annars nöjd!

Tävling i Binneberg

Tävlingen idag gick bra, fick med oss två placeringar hem!

I förklassen var vi dubbelnolla och kom 3:a. Duktig kille! Han hoppade bra trots underlaget. På framridningen däremot var han vääldigt på tårna, taggad var ordet.

I lagklassen
kändes han mer trött och det förstår jag. Han fick ju vänta länge mellan klasserna och tog dessutom ut honom lite för tidigt. Inne på banan hoppade han rätt så bra även i denna klassen, men sen när vi kom till näst sista hindret som var en oxer så låg vi rätt stort men missbedömde lite och tryckte av honom så att han inte nådde över. Det var verkligen helt och hållet mitt fel, jag borde bara chillat, tagit en halvhalt och väntat istället. Så det blev 4 fel i grunden, vilket ändå räckte till en 4:e placering! Fatta hur många som vägrade ut sig och sånt då? Massor av hästar som stannade och höll på, flera som åkte av också. Kanske var första utetävlingen för många?

Trodde dom skulle ha fixat underlaget tills idag, men nepp. Som att rida på en sandstrand... Men annars är det ett trevligt ställe att åka till! Funktionärerna är verkligen trevliga, till skillnad från vissa andra ställen. Dom hade bra koll på framhoppningen och sånt, dessutom rullade det på snabbt inne på banan. Priserna var bra, alla placerade fick en påse med lite grejer i. Jag fick 2 biobiljetter, 2 rosetter, plaketter, en "pokal" eller vad man ska kalla det, lite belöning till hästarna, godis och två böcker, haha :D Vädret var helt konstigt... Ena stunden regnade det, andra var det sol, och nästa var det typ orkan, rätt jobbigt!

Sen när jag och mamma stod med Hansi och väntade på den andra prisutdelningen kom det fram några random personer och frågade lite om Hansi och så. Dom hade kollat på honom och tyckt han var jättefin! Tjejen hade blivit helt kär i honom och tjatat på mamman att dom skulle komma fram och prata lite med oss, lite roligt tyckte jag! Så jag berättade lite om honom och så, dom tyckte verkligen att han var fin!

Sen var det även en mamma som jag pratade lite snabbt med som sa att dom hade kollat på Hansi och tyckt att han hade så fint steg och så och pratat om honom innan hon såg att det var jag som red. Träffade dom nämligen senast när jag hade Pegasus så hon visste inte att jag har Hansi nu :)


Dagen!

Några mobilbilder lägger jag upp så länge. Skriver lite mer sen och lägger upp film!
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Tävling!

Imorgon blir det tävling i Binneberg! Förklass och lagklass i Gota, får väl se hur det går! :)

Läget

Tränade lite hoppning idag, lite lugnt bara. Gick sådär, är inte helt nöjd men ändå helt okej. Pålördag är det tävling i Binneberg, ska bli roligt! Tror att det kanske ska regna, synd om inte min GPA speed air hinner komma. Bäställde den i början av veckan så troligtvis inte.. :(

Äntligen!

Äntligen kan man börja använda denna fett snygga t-shirten igen! :D BIG LOVE till KL!

RSS 2.0