Debut

Har varit på Pay & Jump i Skara idag. Usch, gillar verkligen inte att tävla där.. Men finns ju inte så mycket att välja på nu. Hoppade 1m och 1,10 (LB och LA) vilket var debut för både mig och Hansi.
 
För det första var det så galet kallt så förlorae ju känseln i fingrarna direkt. För det andra så blev det jättestressigt till första klassen och hann knappt rida fram. Hann inte hoppa ett enda språng på 1m och Hansi var otroligt stressad också, han är inte så stresstålig nämligen. Därför måste man vara i god tid och det var vi inte. Så den rundan tänker jag bara stryka ett stort fett streck över och gå vidare, gick så fruktansvärt dåligt så att den kan vi bara glömma, vet inte vad som hände där verkligen. Glöm glöm glöm!!
 
När det gick så dåligt i 1m så blev jag bara mer taggad på att gå in och göra vår debut på LA höjd. 1,10 alltså. Han kändes bra på framhoppningen som vi tog i lugn och ro, ett par språng på 110 innan jag gick in igen.
 
Den här gången var han sig själv igen och hoppade som bara den, kändes väldigt lätt och vi var såå nära på att nolla vår första start någonsin i 110, MEN på linjen till sista hindret glömmer jag att ta en halvhalt och det gick lite för fort - han petar sista. Såklart. Dumma mig :( Men är verkligen hur nöjd dom helst, räknade inte direkt med att nolla och inte med en sån bra runda. Men lite surt var det såklart.
 
Förövrigt tänker jag nog anmäla mig till en nationell LA på Christmas Show med Hansi. Spännande va? ;) Antingen det eller bara en LB.
 
Jag älskar min ponny, han är bara bäst helt enkelt<3
 
Bilden är inte från idag!
 
 

Lång dag

Hej. Har hållet igång hela dagen idag. Först nationellt prov i skolan, skrev en debattartikel om monarki där jag argumenterade mot monarkin. Blev helt okej. Satt längst av alla, som vanligt på prov..hatar när de rycker provet på en! Fast idag hann jag klart. Nog om det.

Efter det blev det bussen raka vägen till stallet, jättesmidigt att den stannar precis bredvid. Träffade på Amanda och Matilda på bussen som skulle till Hööks så hängde med don dit en sväng för att kika lite innan jag och Hanna skulle träna för Karin. Idag blev det ett långt träningspass med nästan bara dressyr, men även lite bommar och ett par språng i slutet.

Är riktigt trött i kroppen nu, ska bli riktigt skönt att få varva ner lite nu. Imorgon är det nya tag! Stallet med allt som ska göras och bio står på schemat :)

Haha min snygga outfit som jag åkte hem på bussen med en dag. Hann inte byta byxor men som tur var det inte så mycket folk på bussen ;) hade ju dött lite då.

Film #2

Här har ni hoppfilmen! Den blev lite i längsta laget för vad som är kul att titta på men ni får väl spola lite helt enkelt. Mamma filmade så mycket och ville ju ta med allt ;) Mycket småhinder och sånt i början också men i slutet är det lite högre :)
 
Lite uttjatad låt, jag vet, och jag håller med. Men alla andra var för korta så.. ah den får funka!
 
Nu ska jag nog ta och sova lite för att orka med morgondagen som bjuder på nationella provet i svenska B och därefter träning med Hansi.

Framridning

Mamma hade filmat MASSOR från dagens träning. Så fick göra en film av framridningen och en av själva hoppningen. Tycker det är kanon att kolla på i efterhand. Men blir ju lite "hemmablind" med hur det känns, och kollar man på det sen så ser man en hel del fel som man annars inte hade märkt. Då kan jag ju lika gärna slänga upp en del här - ifall att någon skulle vara uttråkad och inte ha något att göra ger jag er något att kika på! Var ett tag sen jag la upp någon film så det kan ju vara lite kul att se :)
 
Hansi var fin på träningen idag, både framridningen och sen när vi hoppade. Vi hoppade ett par språng på 115-120 i slutet som jag kan visa sen.
 

Hiss eller diss - kalla det vad ni vill!

Förra veckan när vi var i Falköping och tävlade la jag märke till något som jag inte direkt har tänkt på innan. Speakern sa nämligen till både en och två ryttare att ta det lugnt med spöt - vilket ju är hur bra som helst! Jag har fattat det som att det finns lite nya regler kring det här med spöanvänding, och att de faktiskt gör något för att förhindra oschysst användning av spö så är det ju kanon.
 
Anledningen till att jag la märke till det var nog dels att det hördes över hela anläggningen när någon blev tillsagd och sen har jag faktiskt inte hört det mer än någon enstaka gång förut. Tycker som sagt att det är jättebra att dom säger ifrån när någon inte behandlar sin ponny bra. Själv hade jag tyckt att det var hur pinsamt som helst att bli tillsagd om att behandla min häst väl, och jag hoppas verkligen att dom som blev tillsagda skämdes och har vett nog att inte göra om det.
 
Dessutom var överdomaren lite överallt och sa till dom som betedde sig illa. Verkligen bra tycker jag.
 
Sen har jag inget emot spö som hjälpmedel, det finns ju saker som det kan användas till utan att utsätta hästen för obehag, eller tillrättavisa en häst någon gång om det behövs. Men att smälla til med spöt innan varje hinder tycker jag ser väldigt illa ut.
 
Så det jag ville säga var egentligen bara att jag tycker det är bra att domare/speaker/arrangör/vad det nu kan vara sätter ner foten när hästarna inte behandlas på ett schysst sätt av ryttaren. Hiss till dem!

Blir så irriterad...

Tänkte sätta mig och kolla igenom bilderna jag tog på Hansi igår och lägga upp några här, men självklart hade dom inte sparats på minneskortet.. :( Det har hänt ett par gånger förut, och det är alltid lika irriterande! Däremot kan jag fixa film från dagens hoppträning om jag orkar klippa ihop lite. Mamma filmade rätt mycket tror jag
nämligen :)
 
Sålänge får det räcka med en bild från i somras!

Det blev ett par....

Det blev alltså ett par snygga Animo-byxor ifrån Skara! Älskar dom och har alltid gjort. Dom har så sjukt många snygga verkligen!

 

Animo Nitid heter modellen, finns att köpa HÄR för 2499:- och såklart i butiken :) Jag köpte gråa och Hanna ett par svarta, men dom finns även i beige och vita, även dom sjukt snygga! Kruxet är bara storlekarna, man måste gå upp två storlekar står det på deras hemsida, alltså 36 som jag fick köpa är som vanliga 32 osv. Lite deprimerande för dom som redan har typ 38-40..?:(


Aja nog tjatat om det, puss och kram på alla glada (som jag)!

Skara hästsport

Är påväg hem från Skara nu, har köpt en jäääkligt snygg grej...;) Kan visa sen! Nu blir det åka ut till stallet och rida ett pass i ridhuset eftersom att det regnar.

Tävling :D

Tävlade ju igår i Skultorp, kan dra resultaten väldigt kortfattat och snabbt.

LC+5: 4 fel
Rev ett, annars en kass runda. Han va stark och rätt spänd och jag kom aldrig till ordentlig ridning kände jag.

LB: 0+0 fel
Kom 5:a i den klassen, kändes såklart bra efter den första dåliga rundan. Glömde tyvärr bort andra hindret i omhoppningen men kom på det i tid, dock blev det ju en galet stor sväng och väldigt lång tid därför. Men han är bäst min lilla stjärna<3

Skulle egentligen åkt till Skara och tävlat på söndag men den blev inställd :( :(

FHSF

Tävlade ju idag, i Falköping igen. Hoppade LC och LB och överlag var det en lyckad tävlingsdag :)
 
LC: 0+0 fel, Hansi hoppade bra hela banan igenom och fick till en väldigt bra galopp vilket gjorde att vi fick ett jättebra flyt henom hela banan. Självklart glömde pappa filma den rundan :/ Hamnade någon utanför placering.
 
LB: 4 fel, Absolut inget att hänga upp sig på, en slarv-rivning från hans sida helt enkelt. Brukar oftast vara jag som har gjort fel när han river men den här gången tar jag inte på mig den, han var inte tillräckligt kvick bara, lite loj. Annars en okej runda, men som sagt lite loj och jag fick inte riktigt ihop honom. Hamnade precis utanför placering eftersom det bara var en nolla. Men jag är verkligen nöjd ändå!
 
Nästa helg är det Skultorp som gäller! Har anmält mig till LB och debut i LB+5 men vi får se hur det känns, kanske hoppar LC+5 och LB istället. Inte bestämt mig än.
RSS 2.0