Sthlm!

Imorgon bitti bär det av till Stockholm! Har faktiskt längtat dit. Ska bland annat se Paranormal Activity 3 med Hanna och Linn, som också är där i helgen. Den visas ju inte i Skövde...

Vi har även planerat att stalka Kissie, hänga på Stureplan och spana på snyggingen André på hotellet, nämligen så att vi ska bo på samma hotell som han och de andra i Idol, najs!

Fina ponnyn!

Hoppträningen idag gick så bra så. En stjärna är vad han är, min Hansi. En oslipad diamant. Hoppade en bana med lite blandat, lite kontroll, s-båge osv. Hoppade den på runt 1m.

Fick lite känslan av att jag inte fick någon kontakt på bettet i början, men det släppte lite bättre sen. Fick heller inte riktigt fram honom, även om han absolut absolut inte var lat, utan mer "uppåt" än framåt så att säga. Lite svårt att förklara men men. Men annars så gick själva hoppningen kanon! Underbar är han.

Och ja, jag måste skaffa nya bilder...

Scapa!

Var på Skara Hästsport igår - dom har ju 20% på allt i hela butiken just nu, och även 50-70% på utvalda produkter! Inte helt fel. Köpte bara ett schabrak, ett marinblått Scapa, nya designen. Riktigt snyggt och stilrent, samtidigt som det sticker ut. Fanns även i limegrönt och orange, sjuuukt snygga. Men måste ju ha neutralt till den röda kavajen, så fick bli blått. Min lilla prins kommer vara såå fin i det!

Det längst till vänster köpte jag.
Kostade 600:- i vanliga fall, men nu kostade det 480:-!

Vill haaaa...

Hittade en denna tröjan från (tror jag) Kingslands förra vinterkollektion. Undrar om den finns att köpa, för den ser grymt skön och snygg är den också! Tycker nog att den bruna var snyggast.
Vet inte vart den finns att köpa, men den kostar 799:-.


En annan grej som jag inte skulle tacka nej till är de här ridbyxorna från Animo. De är också riktigt snygga! Men lite väl dyrt med 2400:- för ett par ridbyxor som man inte använder mer än på tävling. Men tycker det mesta från Animo är snyggt, framförallt deras kavajer! Så himla snygga.
 
 

Fredag!

Skrittade ut i nästan en timme idag barbacka. Imorgon blir det nog hoppning igen, blir bara små hinder och lydnad. Sånt som man kan göra när man är själv liksom. Måste vara i form till nästa tävling ju! Fast det är ju ett tag kvar, två hela veckor.

Sen efter Mariestad som är sista (eller näst sista) tävlingen för året, ska Hansi få ett par välförtjänta viloveckor med massa mys och promenader.

Today

Blev att åka ut till stallet mad mamma idag. Hon mockade lite och fixade i stallet till Rickie som fick behandling idag. Samtidigt skyndade jag ner till stora ridhuset som var ledigt ända till halv 6. Fick hela ridhuset för mig själv, så jag kunde longera Hansi där inne en stund. Körde inte så hårt med honom idag, utan lite chill liksom.


Nu blir det plugg, har ekonomiprov imorgon...

Grymmis ponny<3

Idag var det hoppning igen! Har ju inte skrivit här sen förra hoppträningen för det har inte hänt så mycket. Men idag blev det i alla fall hoppträning tillsammans med Hanna och Linn, roligt! Gick dessutom superbra.

Vi hoppade en studs och sen kunde man rida antingen höger där det var 4 språng - räcke - ett språng - nästa räcke, eller åt vänster där det var 3 språng - räcke - ett språng - oxer. Slutade på ett par språng på 115, fick bara bra språng förutom nån gång där han löste det bra själv. Så himla duktig är han! Nu satsar vi på Div 1 till våren.

Hansi har blivit mycket lydigare och mjukare på bara en kort tid. Efter att jag hade ridit på hackamore varje dag under en tid (och det är ju ganska skarpt), så blev han så jobbig när jag bytte tillbaka till vanligt bett. Tog tag i bettet och blev stark. Och eftersom det inte blir samma kontakt i tyglarna när man har hackamore så blev jag lite "ovan" med bett. Så funderade på att byta till ett skarpare bett, men nu så har det löst sig jättebra och nu är han inte alls stark. Tur att jag inte bytte bett, för vill helst rida på så snällt som det går.

Hoppning!

Hopptränade idag, gick väldigt bra faktiskt! Hansi har ju inte hoppat på en och en halv vecka så det var över förväntan. Just nu går han så bra i både hoppningen och dressyren. Sen om ett par dagar kommer det säkert kännas skit, för att sen gå bra igen. Det går ju i perioder det där. Men hoppade i alla fall bana på runt 1m idag. Så ska nog troligtvis debutera LB med honom i Mariestad den 5 november. Det tror jag att vi fixar tillsammans. Skulle vara riktigt kul om det går bra då!

Seg dag...

Lång och seg i skolan idag. Ingen höjdare att sluta 4 på fredagar asså... Sen blev det ut till stallet, klädd i vinterkläder nästan. Red ett lugnt pass i ridhuset som gick rätt bra.

Har nyss kollat på Idol nu. André är ju grym!! Han gick såklart vidare, härligt!

Stövlar!

Fyller ju år nästa vecka, snacka om att tiden går fort! Inte längesen skolan började ju. Men behöver ju i alla fall ett par nya ridstövlar. Mina Tretorn är ju rätt slitna och skitiga och så. Funderar på dom här:

Bocaj, ca 2300:-
Snygga tycker jag, ser sköna ut och ser ut att ha bra passform till smala ben. Inte så jättedyra heller! Tycker dom bruna är snygga faktiskt, men är tveksam till om det skulle funka till min röda Animokavaj.

Hoppträning!

Hopptränade igår, och kan verkligen säga att det gick över förväntan! Gick riktigt bra, vilket jag inte hade trott. Senast jag hoppade med bett så blev han så himla stark och allt blev bara okontrollerat. Från våran sämsta träning någonsin till våran bästa på mindre än en vecka, bra jobbat där! Det kändes väldigt bra i alla fall, men det känns väl extra bra efter ensån dålig träning som den förra.

Hoppade kombination och lite omhoppning och sådär. Fick nästan bara bra språng, och kändes som att vi var med varandra den här gången. Nu är vi på G!! :)

Har typ inga bilder på mig och Hansi, så denna gången får det bli enbild på mig och Rickie istället, sötponnyn!


Promenad

Hansi har en välförtjänt vila i ett par dagar. Bara så att han får samla lite ny energi, tror han behöver det. Har ingen tävling inplanerad förrän 22 oktober så det passar bra nu. Sen tar vi nya tag och kör igång igen! Så idag fick han skritta i 25-30 minuter bara, skönt för honom!

Hahaha dagens!

Haha kolla vad vi har fått i vårt stall... En anvisning om hur man tömmer en kärra! Väl behövligt kan jag ju säga, eftersom alla typ tömmer direkt efter brädan. Även jag är skyldig...

Shit vad vi skrattade när vi så den haha! Älskar 3:an "kör tillbaka kärran"!

Skultorp

Tävlade ju som sagt igår. Tävlingdagen överlag var okej med okej resultat. Dock måste jag, precis som många andra, säga att jag inte gillar att tävla i Skultorp. Instängd och mörk bana, konstigt underlag (stenhårt på vissa ställen), plus att vi fick den dåliga parkeringen som är en bit bort från anläggningen. Man har ingen koll alls vad som händer på banan där, eftersom att dom inte har några högtalare där borta. Men tummen upp för trevliga funktionärer i alla fall!

På framhoppningen i första klassen gick det inte så bra men inte dåligt heller. Fick inte så bra flyt och så. Sen inne på banan så fick vi VERKLIGEN inget flyt. Vår sämsta runda hittils. Usch, skämdes över min ridning. Hansi var inte riktigt med heller, vi var inte riktigt med varandra, utan mot. Så fick ett ner, men med den rundan kunde vi lika gärna rivit varenda hinder. Har sagt det förut, men han ställer verkligen upp! <3

Så glömde den rundan och laddade om till nästa klass. Sa till mig själv att om jag ska in på banan och hoppa så måste jag rida ordentligt och bra. Annars kan jag lika gärna åka hem. Så både han och jag var mer taggade på framridningen och framhoppningen. Framhoppningen gick helt okej, kändes i alla fall som att jag hade fått igenom det jag ville.

Det var ett hinder som många tydligen hade stannat på, en vit grind som hoppades mot spegeln från utgången. Så var på honom lite extra innan det hindret, vilket inte hade behövts. Han backar inte för något den ponnyn! Men i alla fall så fick vi bättre flyt men sen glömde jag bort lite halvt vart vi skulle efter 7:an. Så kom på lite sent och fick inte med mig honom i svängen, så då fick vi med oss bommen ner där. Fel av mig, men han kör på ändå, duktiga killen. 

Måste ändå säga att det känns bra att ha sånna "bra" resultat efter mindre bra rundor. Då kan det ju bara gå bättre! 4 fel är vårat sämsta resultat, och då är det bara ett riv, och det är ju inte dåligt tycker jag :)






Har tyvärr inga bilder från dagen - jättetråkigt.

Licens 2012!

Såg på en länk på FB nyss, att SVRF kommer ändra licenserna nästa år. Exempel på ändringar som ska göras:

Ryttarlicensen
delas in efter ålder istället för nivå (lokal, regional osv.) Åldrarna man kommer gå efter är -12 år, 13-18 år och 19+, och därefter ändras priset. Priset för -12 år kommer vara 250 kr, 12-18 kommer kosta 500 kr och är man 19+ så får man betala 750 kr.

Så tävlar man alltså på lokal nivå och är 19+ kostar licensen alltså 750 kr, istället för ca 200 som den gör nu. Inget vidare tycker jag, och säkerigen många fler.

Däremot kostar det inget extra om man vill börja tävla regionalt. Man kanske inte vill köpa en regional licens för ett par tävlingar och då tycker jag att det är bra att man kan använda samma till lokal och regional. Ifall man inte vet vilken nivå man kommer ligga på under året.

Hästlicencen löses från och med nästa år per år, och inte för livstid. Den kommer att kosta 200kr/år istället förca 900 (?) kr för en licens som gäller hela hästens liv.

När jag började läsa artilken tyckte jag bara att det var dåligt. Men när jag tänker efter är det faktiskt väldigt bra för min del. Kommer ju bara tävla Hansi ett år till och då passar det ju bra att lösa årslicens till honom, och betala ca 700 kr mindre. Kommer ju också ganska troligt tävla regionalt också. Men eftersom att man använder samma licens till båda nivåerna så kan man ju blanda och inte känna att man "måste" tävla regionalt bara för att man har köpt en dyr licens. Så jag är en av dom som inte har något emot dom nya reglerna.

Men såklart så kommer olika "grupper" av ryttare ha olika åsikter. Tex. de som bara vill tävla någon lokal kommer ju inte tycka att det är bra osv. Men det finns ju olika åsikter om allt så!

HÄR kan ni läsa artikeln!

Bra eller dåligt? Kan tänka mig att detta kommer bli ett hett disskussionsämne!


Resultat från dagen

Drar dagens resultat lite snabbt nu, kan skriva mer om rundorna imorgon.

LD+5 (Förklass): 4 fel, ett ner i grunden.
LC (Lagklass): 4 fel, ett ner i grunden där med, men detta tar jag på mig.

Helt okej tävlingsdag!

På väg!

Är på väg till Skultorp nu med två taggade ponnyer i transporten!

Något jag inte skulle tacka nej till...

Är denna G R Y M T snygga Kingslandjackan! Är kär i den. Har inte testat den, men kan tänka mig hur varm och mysig den är en kall vinterdag. Och kalla vinterdagar lär vi ju få endel... Men eftersom att man får vad man betalar för så blir ju priset därefter, ca 3000:- går den på. Har svårt att bestämma mig för vilken färg somär snyggast, men brun är nog snäppet snyggare alltså.

Ingen som vill vara snäll och sponsra eller..?

Kingsland Quibell, Winterland Collection

To do

Nu ska jag ut till stallet, har endel att fixa med :) Här har ni min "to-do-lista":

  • Mocka
  • Fixa hö, kraft och vatten
  • Fixa extra påsar/påse med hö till tävlingen
  • Gå en promenad men Hansi
  • Duscha och ev. frisera lite
  • Putsa sadel+träns
  • Packa

Tänkte ta med kameran också så kommer nog upp lite bilder här sen!

Täcken

Hittade tyvärr inget vintertäcke på Skövde Ridsport. Vill ha ett med avtagbar hals, så räcker det att han har ett vintertäcke istället för ett med hals och ett utan. Kollade runt lite på internet, men hittade nästan inga. Men funderar mellan två stycken nu (halsen köps för sig), antingen detta:

SVEA Sverigetäcke, 999:-



Eller detta: Hööks, ca 1100:-
           

Bilder från SM

Här kommer några bilder från Ponny-SM på Grevagården! Har ju inte laddat upp dom än. Lägger upp några åt gången, börjar med första SM-klassen i kategori B.













Bara jag som tycker att Adam Carey ser lite missnöjd ut med sin andraplats? ;)

Skövde Ridsport!

Ska snart iväg till Skövde Ridsport, dom har laggerrensning och säkert några bra erbjudanden där eftersom det är Shoppinghelg i Skövde. Vi ska kolla om dom har något bra vintertäcke till Hansi, han har ju inte fått det än. Behöver nya schabrak också, både hemma och tävlings.
RSS 2.0