fml..

Har inte skrivit på ett par dagar, jag vet! Men måste låta skolan gå före, hur tråkigt och jobbigt det än är. Får se om jag hinner med något litet inlägg imorgon...

Nytt!

Mitt nya skal, visst är det gulligt!? Älskar det!

Klart!

Har nästan skrivit klart mitt tal som jag ska hålla på fredag (tror jag) i Svenskan nu! Ska argumentera mot skolmaten... Inte speciellt svårt. Men rätt kul!



Vill ha!

Måste ju ha lite snygga skal till min nya iPhone nu. Hittade dom här! Vill lätt ha alla... Fett coola. Kolla bara apan och snögubben, hur söta liksom? Och på det gröna gillar jag äpplet och texten - man vill ju inte täcka över det egentligen! 

Och de två vita, sjukt najs att gå runt med ett sånt! Gillar dom två starkt.. Som sagt vill ha alla, och det här är bara några av alla som jag vill ha!

Mina fina...

Tänkte skriva ihop ett inlägg om de olika hästarna jag har haft. Fast den texten skulle bli väääldigt lång... Vet inte om någon ens skulle orka läsa den? Har ju dock en hel del bilder som jag skulle kunna visa också, får se!

Här är några bilder på dom - alla så grymt fina på sitt sätt. LOVE till dom här underbar hästarna!


Hoppning

Idag blev det hoppning, fast inte på min Hansi, utan på Mazerati. Väldigt annorlunda mot vad jag är van vid.... Är ju van vid min lättridna (tänk motsatsen mot tung!) lilla Hansi, som dessutom är kort i kroppen = lätt att "rida ihop" och få med sig hela honom med små hjälper. En sån häst som passar mig bra. Pegasus var ju också sån. Och Mazerati är ju stor häst, dock en liten stor häst. Men jag har liksom inte ridit stor häst på säkert två år, och då inte speciellt regelbundet. Så det gick inte så bra, men när man kom på honom så gick det ändå rätt bra. Hoppade nån liten bana och så. Önskade att jag satt på Hansi haha, min prins<3  Har ju faktiskt inte hoppat på honom sen förra tävlingen. Och herregud vad man vänjer sig vid sin egen häst! Borde verkligen rida lite andra hästar också.

Och nu framöver hade jag tänkt mig mycket markarbete och låga hinder. Ni vet lydnad och styrka, MINST lika viktigt som att hoppa högt. Nej, viktigare. Jag tänker så att kan man göra en klockren runda på låga hinder - så kan man det på högre hinder med. Har man kontroll osv över sin häst, då spelar höjden egentligen ingen roll. Så länge man ser sina begränsningar såklart. Själv har jag lite svårt för höga höjder, framförallt för att jag är lite orolig för att klanta till avstånden. Men nu blir det mycket bomarbete och sånna roliga saker.

Här är en bild på Mazerati (vänster) och Pegasus (höger) och Ferrari i bakgrunden. Pegasus, så himla speciell och GRYM på att hoppa. Men tycker han inte att det är kul, så ska han inte bli tvingad. Och det har han visat mer än tydligt. Dock synd med en sån grym ponny som han är...

Glad!!!

Är fett glad just nu:D har nämligen fått en iPhone 4s! Mamma frågade vilken jag ville ha och när jag kom hem så låg den där och väntade på mig, lyx assoo! Gjorde LÄTT min dag! Nu måste jag bara skaffa några snygga skal också. Och säga hejdå till min gamla 3gs, min absolut käraste ägodel. Den är med mig JÄMT, överallt! Eller var...

Tråkigt...

Sitter här i skolan och har fett tråkigt, har NO men vi lanar Tetris Battle på fb, haha.... Man blir lite beroende faktiskt!

Är lite lagom trött efter två prov...ska ut och rida sen i alla fall, ska bli kul!

Tröttnat...

Har faktist tröttnat på att läsa de allra flesta bloggarna. Framförallt hästbloggarna, och inte minst de största. De största tycker jag numera är de tråkigaste. Generellt alltså. Det är samma inlägg varje dag. Åskiktsinlägg som 100 andra redan skrivit samma sak om, osv.

Okej, min blogg kanske heller inte är så rolig jämt. Men den är ju mest till för att fungera som en dagbok och visa lite bilder och så. Inte för att nå ut till 10 000 läsare :) Är man en lite kändare bloggare så höjs ju kraven.

Twilight-dag!

Idag har jag varit effektiv! Halv 10 på morgonen hade jag redan varit ute och mockat och fixat i stallet. Jag som i vanliga fall sover minst till 10-11 någon gång.

Efter det blev det att dra hem till Matilda, för att ha Twilight-maraton med henne och Elin. Ca 6 timmar alltså! För att sen se Breaking Dawn på bio. Så 8 timmar sammanlagt kollade vi på film idag.

Breaking Dawn var bra, men hatar när det slutar spännande!! Så man måste vänta fett länge på att få reda på vad som ska hända... Men får väl kanske ta och läsa böckerna, alla säger ju att dom är så bra. Gillar egentligen inte att läsa så mycket, men dom här är nog värda att läsa kan jag tänka mig!

Mamma och pappa tog in hästarna på kvällen, så slapp åka ut efter bion :) På onsdag ska jag nog förövrigt börja rida normalt igen. Men börja lite lugnare än vanligt såklart.

En vanlig söndag

Som rubriken lyder... Idag har det varit en helt vanlig söndag. Har varit ute i stallet och klättrat lite med min lilla busponny. Sen var det kalas hos mormor som fyllde år. Och det är ju lika med goood mat och fika!

Imorgon blir det Breaking Dawn och Twilight-maraton innan, fettnajs!

Dagen..!

Har inte hänt så mycket idag. Hade öppet hus i skolan, så var tvungen att dra dit. Rätt segt men soft ändå att vi får ledigt på måndag!

Sen blev det stallet lite senare. Skrittade ut en runda på ca 20 minuter.

**** ***!

HATAR blogg.se!! Har suttit fett länge med att försöka få menyn att hamna på rätt ställe, men det är ju fan helt fucking omöjligt....... Inte så kul att blogga på världens fulaste blogg men jaja har inte så mycket till val så...Får daaaaaamp

Svårridna hästar..?

Är det bara jag som tycker det är ett sammanträffande att alla bloggare verkar ha svårridna hästar? Tycker det är ett väldigt tjat om hur svåra deras hästar är, hur bra jobb de gör med sina hästar och hur lite de får gratis. Kanske inte bokstavligen, men där är ju ungefär det som många försöker säga.

Samma när man pratar med vanligt folk öht, varför försöker man få sin häst att verka svår? Syftar inte alls på någon speciell, men jag upplever i alla fall att det är så ibland. För helt ärligt, vem skulle bli imponerad av dig bara för att du har en svår häst? Snarare tvärtom, om man har har en välriden, lättriden och lydig häst. Självklart behöver den inte vara lättriden bara för att den är lydig, men ni fattar.

Och vad är egentligen en "svår" häst? Finns det svåra hästar, eller är det bara att vi passar olika med olika hästar? Själv ville jag knappt provrida Hansi efter att ha provat två andra "enkare" ponnyer på samma ställe, för att han såg lite svår och jobbig ut. Men när jag satt upp var han den mest lättridna av dom alla. Fick veta att han brukade visa de som kräver lite mer ryttare sist. Men jag upplevde Hansi som väldigt lättriden, antagligen för att han var min typ av häst.

Så vad man definerar som en lättriden eller svårriden häst beror ju på vad man är van vid osv. Vissa tycker ju att en häst är svårriden till exempel för att man inte kan rida den i form. Men vad är egentligen problemet? Jo, antagligen ryttaren från början. Eller kanske att hästen är hård i munnen och tar bettet, men vad är egentligen problemet? Blir verkligen en häst sån av sig själv? Knappast. Eller att den stannar på hinder. Det finns an anledning till det, så är det faktiskt. Så en svårriden häst behöver inte vara hästen, utan kan  lika väl vara ryttaren.

Så enligt mig visar en lättriden häst att ryttaren har gjort ett bra jobb med den. Blev lite rörigt nu, och vet inte vad jag riktigt ville få fram men aja, kände för att skriva nåt bara!

En bild på världens utan tvekan finaste ponny, någonsin! Min otroligt fina gamla Mysan<3

Lite mer shopping!

Gick på stan i flera timmar idag. Rätt så mysigt att bara hänga och kika runt lite här i Skövde faktiskt, även fast jag tycker det är lite väl litet. Nej, det blir nog ändå Stockholm om ett och ett halvt år för mig! Riktigt sugen på det, egen lägenhet och allt. Tänk vad underbart!

Var ju som sagt på stan lite efter skolan. Blev en tröja, örhängen, en ring och lite sånna småsaker.

Denna tröjan köpte jag :)
Gina Tricot, 199:-

Bra jobbat Ida!

Idag har jag hunnit med en hel del faktiskt! Och då kan jag tillägga att jag inte är världens mest effektiva människa direkt.

Började dagen med sovmorgon, för att sen gå till skolan och ha ekonomi. Efter det blev det stan. Täffade Elin där, så vi kollade runt lite och så :) Köpte två nya toppar, tre par örhängen och en ring.

När jag kom hem sprang jag en runda på 4,5 kilometer! Hatar att springa egentligen, så gör ALDRIG det. Tycker det är så himla tråkigt att springa på berget, för dom spåren har man sprungit så många gånger. Så tog en annan roligare runda. Jätterbra runda att springa/promenera faktiskt.

Sen pluggade jag en stund, tills mamma kom hem och kunde skjutsa till stallet. Skrittade ut en sväng på Hansi, ungefär en halvtimme.

Nu har jag precis skrivit klart min engelskatext och skickat in den. Håller på att ladda ner lite musik, sen ska jag soova! Är riktigt förvånad över hur många saker jag har hunnit med idag! Tänk om man hade lika mycket tid varje dag...

Tänkte ladda upp filmen från LB:n förra helgen, men hade glömt bort YT-lösenordet, så soooorry!

Såhär fint såg det ut när jag var ute och sprang!

Juli 2011

Såhär skrev jag dagen efter att Hansi hade kommit till mig:

"Red på Hansi för första gången hemma idag. Han var spänd vid uppsittningen och framskrittningen, och ville helst inte stå still, utan bara takta. Så gjorde måååånga halter och övergångar, och berömde mycket. Han gick bättre mot slutet."

När jag tänker tillbaka, så känner jag att vi ändå har gjort ett rätt så stort kliv framåt. Jag menar, jag hade problem med att sitta upp, haha? Han reagerade väldigt mycket på skänkeln så man fick vara försiktig när man skulle sitta upp. Kanske låter lite löjligt, haha, men det står till och med i köpkontraktet köparen(vi) är medveten om att Hansi är spänd vid ridning.  

De första dagarna undrade jag hur lång tid det skulle ta innan jag kunde sitta upp på honom medan han stod still, och utan att börja trippa iväg nervöst så fort jag hade kommit upp. Eller kunna ställa in honom i boxen utan att han skulle bokstavligt talat springa runt i boxen.

Det tog ett par dagar, eller kanske ett par veckor. Antagligen till stor del beroende på hur mycket beröm han fick så fort han gjorde rätt. Allt gick verkligen framåt, och fort dessutom!

Om man jämför nu så är det en annan häst att hantera. Han står och sover i stallgången, och han är hur lugn som helst att hålla på med. Världens snällaste. Han blir inte spänd när man rider öht, och inte heller när man sitter upp. Man märker inte ett spår av hur han var att rida, alltså att han sprang iväg så fort man ens nuddade med skänkeln!

Någon dag ska jag ta och skriva lite om han har ändrats ridmässigt, med hoppningen och så. Det har hänt en del där med ju :)

Första bilden jag tog på honom hemma!

Äntligen vila!

Hansi vilade idag, och ska göra i minst en vecka framöver. Så får helt enkelt hitta på andra saker att skriva om, om jag kommer på något att skriva om vill säga. Skulle vara så enkelt om man visste vad andra gillade att läsa om... Får tänka efter vad jag själv tycker är kul haha :)

Jo just det! Tänkte ju lägga upp något inlägg från när jag hade fått Hansi, får kolla om det finns något som kan vara kul. Har ju också en film från vår LB-debut förra helgen, men den rundan är lite kaos så aa.. Få se :)
image description

Svenska låtar...

Måste bara HISSA svenska låtar! Har inte varit så mycket för låtar på svenska innan, men det finns faktiskt en hel del bra. Oftast har dom en meningsfull text också. Här är några av mina favoriter. Vissa nyare, vissa lite äldre. 

Kanske någon låt som någon inte har hört innan? Lyssna isåfall!!


 


















Detta är en av favoriterna. Så himla bra text, och videon är också grym och sjukt gripande. Den skrevs dessutom till en tjej som dog av anorexia...Så himla hemskt!

Resultat!

Dagens tävling gick gäl inte sådär jättebra direkt. Hoppade bara en LD+5. Började med att han stannade på framhoppningen = irriterad ryttare = stressad häst. Väl inne på banan så kändes hela rundan bara stressig och dålig. Så sen när vi kommer till allra sista hindret i omhoppningen, så stannar han! Två gånger dessutom. Så 0+8 är dagens resultat. Tar det som att han behöver en lite längre vila nu, med tanke på hur mycket nytt som har hänt i hans liv den här hösten. Inte alltid så lätt att hänga med på noterna.

Skönt för mig också att få mer tid till att pyssla om honom och sånt nu när jag inte har ridningen varje dag i ett par veckor. Funderar ifs på om jag ska vara med på Tomtehoppet på Kulis, när det ändå är hemma liksom. Isf blir det nog bara en LD+5, och sen lite till vila efter det :)

Oflyt...

hahaha dagens!

Hahaha! Gick in på Equipe förut för att kolla Online-resultaten på Ponny-SM. Och tror att det blev en aning fel på nedräkningen... I vanliga fall har man ju 45 sekunder.

Eller så kanske det faktiskt var så att hon fick 19158 sekunder på sig att rida igenom start... Alltså ca 320 minuter / motsvarande 5 och en halv timmar!

Jag saknar dig!

Kollade på film förut, nämligen "Jag saknar dig". Hade ändå rätt höga förväntningar med tanke på att boken har fått priser och bra betyg och så. Men tyckte inte den var bra alls, inte det minsta faktiskt.

Tyckte inte den var proffsigt gjord, vilket jag hade väntat mig med tanke på att det har tagit ca 3(?) år att göra den. Skådespelarna tyckte jag inte heller var speciellt bra, framförallt inte huvudrollerna. Tyckte inte de levde sig in i rollerna så bra. Den gav ett rätt oseriöst och orealistiskt intryck av en från början väldigt seriös och gripande historia (den är baserad på en verklig händelse).

Den handlar i alla fall om två enäggstvilllingar, Cilla och Tina. En dag dör Cilla, och man får följa Tina i hennes liv.

Men det händer inte speciellt mycket efter att hon har dött, och ändå är filmen över 2 timmar! Så den filmen var verkligen under mina förväntningar...

Skolaan

Sitter i skolan nu, slutar 4. På en fredag! Ska ut till stallet sen och hoppträna, har inte gjort det på hela veckan, så vi får väl se hur det går.

Igår fick Hansi vila, och i förrgår tränade vi lite kondition ute. Imorgon blir det väl lite dressyr eftersom att vi bara ska hoppa en klass på söndag.

Avklarat!

Dagens ridpass avklarat! Blev ett kort pass, ca 20 minuter + fram och avskrittning då. Körde galopparbete på volt med galoppbommar. Traven kändes inte så bra för han var rätt spänd, men det är ju traven som brukar vara bäst så kände att jag inte behövde lägga mest energi på den idag.

Den här veckan ska Hansi få gå mest lugna pass, med tanke på att han egentligen skulle vilat. Sen avslutar vi med tävling och sen vila i en eller två veckor!

Såhär dimmigt är det ute nu, man ser nästan inget!

Lite ovärt

Sitter med en fotouppgift nu, en bildanalys. Går rätt segt faktiskt. Spelar lite WF och lyssnar på grym musik samtidigt.

Idag fick Hansi vila helt, han kändes lite trött igår när jag skrittade och travade en stund.

Tagga tävling på söndag!!

<3

Såå fin!

Nya bilder!

Här kommer några bilder från tävlingen igår!







Mitt nya favoritschabrak!

Resultat Mariestad

Han aldrig skriva något här igår, för var på tävling hela dagen. Närmare bestämt ca åtta timmar... Eftersom att vi körde Hansi och Jolly tillsammans, och vi red lite olika klasser så blev vi tvugna att vara där från första klassen till sista klassen.

LC (90cm): 0+4 fel
Här var han så fin på framridningen! Lydig och allt. Sen på framhoppningen var han också super, så tog bara ett språng på varje hinder (och ett par på lilla).

Sen inne på banan gjorde han en superbra runda! Fick bra flyt och allt. Sen mot näst sista i omhoppningen så kom jag på lite för sent vart vi skulle, så fick ta tag lite i honom och han hängde inte riktigt med. Så ett pet där. Men riktigt nöjd med honom, lätt våran bästa runda! Har tyvärr ingen film från den.

LB (1m): Ute.
Debuten på den höjden. Här var han också fin på framridningen, men märkte direkt att han var lite trött, efter att ha stått i transporten i flera timmar... Han började sparka lite i galoppen. Försökte bara rida framåt istället för att bli arg på honom, vill inte gå in på framhoppningen och vara osams.

På framhoppningen hoppade han också super, så tog bara ett par språng här med, bara för att inte ta ut honom.

När vi kom in på banan blev han lite spänd. Hoppade bra på de första fyra hindrena. Sen på 5:an tog jag ut vägen lite för mycket så att avståndet inte stämde, ett ner där. Innan första i kombinationen kickar han till och tappar galoppen helt. Han kunde lika gärna stannat, men han hoppade ändå. Så rev såklart det också. På 7:an som var en oxer, stannar han tre gånger. Blev mest förvånad, då han aldrig har stannat på tävling förut! Tror han kände att han inte orkade mer. Kom över ettan innan vi gick ut i alla fall. Så är faktiskt inte helt missnöjd ändå, trots resultatet. Känslan räknas ju, och den var bra fram tills femman.

Skulle kunna lägga ut film från LB:n, även fast halva rundan var kaos.

Detta var ju egentligen tänkt som våran sista tävling för året, men vi åker till Skara och hoppar en LD+5 eller LC på söndag. Då satsar vi på en felfri och bra runda och kanske en placering.

Världens bästa<3

Mot stallet!

Nu ska jag åka ut till stallet och fixa lite inför imorgon. Ska putsa och fixa till Hansi lite, han ser ju ut som en skogsmulle nu! Han ska ha sitt nya Scapa-schabrak imorgon, kommer bli så fint så.

Sen funderar jag på att antingen rida igenom honom lite i skritt och trav eftersom han var lite stark igår, eller också går jag bara en promenad. Får se hur jag gör, men brukar bara skritta honom dagen innan tävling i vanliga fall.

Fick bli en printad bild från iphonen.

Irriterad...

Ååh vad irriterad jag blir!! Nu när jag skulle ladda upp bilderna så blev kvalitén SÄMST. Kul att ladda upp bilder då? Knappast. Fick förminska dom lite så att dom skuööe få någon skärpa över huvud taget. Den liksom försvinner? Kommer ihåg att jag lyckades fixa på min gamla blogg så att kvalitén blev åtmnstone lite bättre, men det verkar ju inte funka här...

Jaja, här kommer några ia alla fall...




Fotat!

Tog med mig kameran till stallet förut. Men såklart så var det mulet och lite halvmörkt när jag för en gångs skull hade med mig kameran, så blev inte så bra bilder. Såg dessutom nu att jag hade fotat alla i RAW-format, vilket betyder att jag måste spara omalla bilder till JPEG. Men dom kommer om en stund!

Uteritt

Idag blir det uteritt för Hansis del, bara för att ha lite skoj!

Dagens hoppning!

Hopptränade idag, känns som det är det enda jag skriver här på bloggen. Så nu kanske ni tror att jag hoppar varje dag, men det är nog ett tecken på att uppdateringen är allt för dålig! Blev i alla fall en liten tävlingsliknande bana. Avslutade på två rundor på lite över 1m och det gick rätt bra. Jag red lite dåligt så lite bommar föll här och där i första rundan, men ändå ingen kaosrunda. Andra var bättre, endast av att jag rätade upp mig lite mer och inte blev så framåtlutad som jag har en tendens till.

Sen hoppade vi en liten minibana allra sist. Då stannade(?) han på första hindret. Men det var ifs helt och hållet jag som inte var med och gjorde honom uppärksam. Höll inte om eller nånting, och helt plötsligt står det ett hinder på 1,05 framför honom. Klart han inte fattar vad han ska göra då, stackarn :( Så blev bra sen när jag tog om det.

Men överlag så var det okej, fick inget superbra flyt eller så, men jag är väldigt nöjd ändå.

En inte allt för charmig bild från våran första lokala förutom hemma. Hans första LC med tror jag faktiskt! :) Antar att vi kom väldigt nära där så han inte han få upp sina framben ordentligt ;)

Hemma

Kom hem från Stockholm igår. Önskar verkligen att vi hade bott där, hade vart såå mycket bättre och roligare än Skövde... Jaja, flyttar i alla fall dit om två år!

Idag blev det såklart stallet. Tog en sväng ute med Hansi och galopperade en del. Han var lite hård i munnen :( Ett krav när det blir dags att sälja honom är att ryttaren absolut inte ska vara hård i handen!

Var också högst en halvmeter ifrån att rida över en hare.. Kom i full galopp och såg inte att den låg där i gräset... Haha, jag var nog den som blev räddast av alla!

Imorgon blir det hoppträning inför helgens tävling, kul!


RSS 2.0