Vartofta 30/9

Hansi har skött sig som en stjärna idag! Dubbelnollade båda klasserna och kom 5:a i LC:n. Är jättenöjd för mitt mål var att vara felfri hela dagen :)

Nu blir det att ladda om tills på söndag för då är det tävling i Skultorp.

Outfit

Detta är vad jag och Hansi ska vara iklädda på morgondagens tävling, + svart utrustning på både mig och honom :) Snyggt? Det hoppas jag att det blir i alla fall!

Min dag

Ligger i min säng och bläddrar lite i Hästmagasinet. Finns en del intressanta artiklar faktiskt. Ska nog gå och lägga mig om en stund, för imorgon blir det att gå upp innan tuppen för att åka till Vartofta. Ska bli riktigt kul och det är ett trevligt ställe att tävla på.

Ska testa ett lite annat upplägg innan tävling för Hansi eftersom att han har varit lite stark nu det senaste. Istället för att få vila/skrittas dagen innan har jag nu ridit lite lätt markarbete med små lätta hinder, travbommar och galoppbommar. Förhoppningsvis kommer jag ha en lugn, fin och avslappnad häst imorgon, men det återstår att se.

Förövrigt har jag varit i stallet i ca 9 timmar idag... I morse kollade jag lite på mammas hopplektion och tog det lite lugnt. Sen har jag mockat, fixat allt i stallet, putsat, tvättat benskydd, ridit, packat och gjort i ordning Hansi för natten. Man kan fördriva tiden med mycket olika saker när man är i stallet!

Nytt täcke

Hansis nya täcke, fint va?:)

Rolig höst

Hösten och vintern brukar ju kännas ganska tung i vanliga fall, tycker jag i alla fall. Men just denna hösten kommer nog inte bli så jobbig känns det som. Först och främst har vi soft schema med goa ämnen och korta dagar.
 
Dessutom känns veckorna korta, och man har alltid något roligt på helgen att längta till. Har roliga tävlingar nästan varje helg och nästa lediga helg åker vi till Stockholm över helgen. Bara njuta av att inte ha några måsten. Förutom att shoppa då ;)
 
Helgen efter det blir det förhoppningsvis meeting i Vetlanda. Lite surt för vill ju gärna åka till Greva samma helg men vi får se vilket det blir. Vetlanda verkar kul också! Har lagt till/ändrat lite i tävlingsplaneringen så istället ser den ut såhär:
 
v.39 Vartofta 30/9
v.40 Skultorp 7/10
v.42 Falköping 20/10
v.43 Vetlanda 27-28/10 ellerGrevagården 27/10
v.45 Skultorp 11/11
 
 
 

Ingen ridning...

Sitter här och är lite irriterad. Har dock gottgjort det lite, med vad behöver jag nog knappt säga. En ledtråd är att det är en väldigt god men ganska dyr glass... haha får aldrig nog av den :) Kan äta hur mycket som helst!
 
Skulle åka ut direkt efter skolan (halv 3 var jag i stallet), för att rida ett dressyrpass i ridhuset i lugn och ro utan stress. Något ridpass blev det inte idag kan jag tala om för er. Gick sammanlagt runt i hagen och letade efter hästarna i ganska exakt 2 timmar utan att hitta dom... Kan ju även tillägga att dom andra var ute nästan lika länge och letade.Då kanske ni får en liten uppfattning om hur gigantisk hage vi har våra hästar i? Aja dom klagar nog inte!
 
Ropade och letade men de var verkligen ingenstans! Såjag åkte hem igen, tänkte att jag skulle åka tillbaka senare och rida. Klockan 8 fick jag sms om att de hade hittat dom efter att ha kört ut med bilen på terrängen och ropat, så kom de äntligen fram. Så det blev inget ridpass idag, åkte bara ut en liten stund vid halv 9 och hälsade och pussade lite på dom. Så ja, där har ni anledningen till att jag fortfarande är lite irriterad, haha... Ibland är hästen ganska billig faktiskt!

Mariestad 22/9

Hansi nollade båda klasserna idag, grymmis! Första rundan var bra och klart godkänd men inte riktigt lika bra. Har bara film från den sista rundan för mamma glömde filma första.
 
Dessutom ser det rätt konstigt när allt är filmat uppifrån, haha aja :)
 
 
Nästa helg blir det Vartofta, taggatagga!
 

Bra ridpass

Ridpasset idag gick bra faktiskt! Testade att rida med graman för första gången på Hansi bara för att ha lite mer att hålla i när han blir så stark, och jag vill kunna använda så mjuka hjälper som möjligt. Det funkade bra faktiskt och han lyssnade väldigt bra med en gång, kunde öka och minska gångarterna lätt och hoppade lite småhinder där jag varierade antalet galoppsprång. Han var väldigt mjuk och fin men kanske något spänd, annars fin! Kände att vi behövde ett bra ridpass såhär inför imorgon så det känns bra :) Kom nyss hem efter att ha varit med mamma i stallet i nästan 2 timmar i ösregn för att vi inte hittade Rickie i hagen. Men nu blir det paj, glass, godis och film, det blir ett bra avslut på lördagskvällen.

Godmorgon!

Är redan i stallet såhär tidigt! Ska bara mocka nu medan mamma rider, och sen ikväll ska jag trimma markarbete i ridhuset. Imorgon blir det pay & jump i Mariestad, ska hoppa två 1m :)

Film

 Filmen från förra helgens träning... Gick inte alls bra så döm inte för hårt ;)

Bad day. Again.

Tänkte bara skriva hej och berätta att jag lever. Laddar upp filmen från helgens (urdåliga) hoppning imorgon, tar sån tid att ladda upp på youtube. Det gick inte bra att rida idag, undrar hur det kommer gå på tävlingen på söndag..  Funderar på att börja hoppa honom med hackamore igen, han funkar ju bra på det. Men allt har ju sina för- och nackdelar.
 
 

Ridhuset

Tog ett ridpass inne i ridhuset idag. Det är äntligen klart att rida i nu. Vi har ju "bara" haft ett ridhus i några veckor nu, så det är skönt att kunna rida i lilla nu när det börjar bli kallt och blött ute i paddockarna. Hade diplomering efter skolan så slutade 4, så mamma följde med och mockade osv, så hann både rida och komma hem till 8 och då få lite ledig kväll också.
 
Hansi var väldigt pigg idag och lite springig, men han var ändå lydig och lyssnade bra tillbaka så då kan han ju gott vara lite pigg och glad!

Tävlingar och sånt

Passade på när det var fint väder idag och gick ut med Hansi på terrängen och körde lite markarbete där. Bara soft och roligt. Idag var han mycket bättre än igår och lyssnade direkt utan tjafs förutom lite studsande hit och dit men han har ju inte varit där ute på ett tag! Ridit alltså, annars går han ju där varje dag ;)
 
Har planerat in lite tävlingar för de kommande veckorna nu och som det ser ut blir det:
Mariestad v.38
Vartofta v.39
Skultorp v.40
Falköping v.42
Och förhoppningsvis Greva v. 43
 
 
 

bad day

Träningen idag gick så fruktansvärt dåligt....Har aldrig gått så dåligt förut. Vad som gick dåligt? Allt. Han var stark, loj, lyssnade varken framåt eller tillbaka, framför allt inte tillbaka. Han var överallt på en och samma gång kändes det som, men inte där jag ville. Det är klart att det går dåligt för alla, men det är inte så kul att sittaoch kämpa och kämpa och det enda man får tillbaka är tjafs och bråk. Jag gör säkert 100 halter/övergånga/tempoväxlingar varje ridpass just för att jag vill kunna använda små schyssta hjälper mot honom, men ändå hjälper det inte.
 
Har film från idag men känner inte direkt för att ladda upp den... Kanske gör det ändå. Men som sagt, idag visade han INTE sin bästa sida...
 
Klippte honom i alla fall idag och nu ska han få sova inne på nätterna (ja, han har gått ute dygnet runt ända tills nu för att jag vill att han ska få vara häst eftersom att alla andra hästar går ute nu). Så får vi se om det kan göra någon skillnad, det började väl ändå bli dags nu. Avslutade dagen med att övningsköra lite med pappa och stannade till för att köpa lite Ben&Jerry´s, det är ganska bra när man tycker synd om sig själv. Nä men skämt åsido, hoppas ni har haft en bättre dag än vad jag har haft!
 
Jag gillar dig ändå min busponny<3

This week

Har inte skrivit så mycket nu det senaste, de har varit en helt vanlig vecka med allt vad det innebär. Ridningen har gått lite sådär eftersom Hansi har varit så himla stark nu det senaste. Vet inte riktigt vad det kan bero på, men min gissning är att han har blivit allmänt starkare/bättre kondition och orkar mer och mer. Så det är ungefär vad jag har jobbat med hela veckan. Idag gick det dock lite bättre och på söndag blir det nog förhoppningsvis träning så jag ska nog få ordning på det igen!

Bilder!

Några fina bilder från i söndags på mig och Hansi! Fotade av fkphoto.blogg.se. :) Visst är han fin?





Skön tisdagskväll

Hansi fick vila idag eftersom det var ett tag sen han fick helvila. Sen åkte jag hem och käkade Ben&Jerry's (skräll..?) och kollade på Svenska Hollywood-fruar. Maria Montazami är ju såå skön! ;)




Berg 9/9

Tävlingen idag gick verkligen inte bra :/ Till att börja med kom vi extremt tidigt då det var massor av efteranmälda ekipage. Framhoppningen + framridningen var på gräs där det dessutom låg stenar överallt vilket gjorde att man bara kunde trava och galoppera jättelite. Framhoppningen gick inte att hoppa på alls så om man ville fick man ta två språng inne på banan innan man startade.
 
90cm: 4 fel
Kände att jag ville börja med en 90-runda eftersom man knappt fick möjlighet att hoppa fram ordentligt. Banan var konstigt byggd helt utan linjer osv. Aja, den rundan var kass i alla fall, han var stark som jag vet inte vad, korsgalopperade massa och var allmänt spänd och otroligt stark som sagt. Fick inte alls tillbaka honom och vi rev ett räcke på grund av det. Kanske våran sämsta runda någonsin.
 
1m: 0 fel
Denna blev nog lite bättre i alla fall. Han var lika stark och ofokuserad så ja, kunde inte göra så mycket åt det där och då. Tog tag i honom lite mer mellan hindrena, men gillar inte att behöva göra det på honom. Vi var felfria i alla fall men det var ju inte direkt en runda att hurra för.
 
Känns ju inte så kul att få två sånna här skitrundor på samma dag men jag antar att det måste gå dåligt för alla ibland. Han är bäst i alla fall!
 
 

8/9

Imorgon blir det p&j i Berg, har anmält oss till två 1m. Det ska bli riktigt roligt! Såklart, det är ju alltid roligt att tävla med min prins!
 
Vad tycks förresten om min nya tröja? Köpte den på Hööks för 249 spänn efter MYCKET letande efter en Kingsland som jag ville ha. Beställde från två olika ställen där den var slut, så det är nog bara inse att den inte finns någonstans...Men denna var också helt okej tycker jag, speciellt med tanke på det priset! Sen får man väl inte samma kvalitet som på en KL till det tredubbla priset men den funkar absolut!






















<3

"True friendship is like sound health;
the value of it is seldom known until it be lost."
<3
 
 
 

Omkullridning...

Gick omkull efter ett hinder med Hansi idag. Vet inte exakt vad som hände, men det var inte så farligt i alla fall. Vi båda blev nog mest lite överraskade, men det gick bra som tur var. Fick bara ett  skrapsår på höften, ganska stort dock, men ingenting om man tänker på vad som kan hända när man går omkull..Hansi fick ett pyttelitet ytligt sår på ena knät. Han verkade helt oskadd men kylde det benet som han "landade" på för att vara helt på den säkra sidan. Stackars min lilla kille<3
 
 

Lång dag

Idag har jag spenderat hela dagen i stallet, från klockan ett till halv nio, dvs 6 och en halv timme. Först red jag Balder, sen fick jag testa rida Fiona lite och sen sist men inte minst red jag självklart på min egna bästa Hansi!
 
Hoppträning utomhus stod på schemat för honom, och det gick såå himla bra idag! Kände att alls som jag har kämpat med faktiskt inte är i onödan utan att det verkligen ger resultat. Han var väldigt pigg och glad och lyssnade bra både fram och tillbaka vilket ju är en viktig förutsättning. Hoppade en bana på 110 cm och allt stämde perfekt! Rätt galopp, kom rätt på alla hinder, jag RED ordentligt mellan hindren istället för att åka och behövde bara hålla en bra takt för att hitta bra avsprångslägen istället för att sitta och måtta. Men det bästa av allt var att HAN var så underbart duktig. Ååh, önskar att jag hade haft denna träningen på film!
 
Det börjar lukta LA-debut.....Först och främst ska vi ha bra rundor i LB, sen får vi se!
 
DU ger mig SÅ mycket, världens bästa Hansi<3

RSS 2.0